ΠτΔ και ψευτοπρωθυπουργός σε συνεργασία για την εξυπηρέτηση τουρκικών συμφερόντων

Σε νέες δηλώσεις προέβη ο ψευτοπροθυπουργός του ψευδοκράτους, Χουσέϊν Ουζγκιουργκιούν, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά, όσες ανησυχίες εκφράζουμε εδώ και πολλά χρόνια. Ότι δηλαδή η λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», δεν έρχεται στις συνομιλίες για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της τουρκοκυπριακής μειονότητας, αλλά τα συμφέροντα της ίδιας της Τουρκίας.

Συγκριμένα δήλωσε πως υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων μεταξύ Τουρκίας και “Βόρειας Κύπρου” τόσο στο Κυπριακό, όσο και σε οικονομικό και πολιτικό τομέα. Τόνισε επίσης πως η E/K πλευρά χρονοτριβεί εδώ και  χρόνια και διερωτώμενος για το πόσο ακόμα θα κρατήσει αυτή η κατάσταση, αποκάλυψε πως αν δεν επιτευχθεί λύση, η Τουρκία και  η τουρκοκυπριακή  πλευρά έχουν σχέδιο Β. Το Κυπριακό, συμπλήρωσε, είναι για την Τουρκία και εθνικό και  στρατηγικό πρόβλημα, εξαιτίας της  γεωστρατηγικής σημασίας  θέσης της Κύπρου, ενώ κλείνοντας δήλωσε πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την ουσιαστική και αποτελεσματική εγγύηση της μητέρας πατρίδας τους, μέσω των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων στο νησί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται τέτοιου είδους δηλώσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που έμμεσα μεν, προκλητικά δε, η Τουρκία εκφράζει την θέληση να διεκδικήσει όσα με τόση ευκολία της παραχωρούνται ούτως ώστε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα που θα της επιτρέψουν νόμιμα, να εκμεταλλευτεί το νησί μας για τα δικά της συμφέροντα. Κι όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει ακάθεκτος τις αποτρόπαιες διαπραγματεύσεις ξεπουλήματος της ιδιαίτερης μας πατρίδας. Και όμως οι υποστηρικτές του εκτρώματος της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να τον ενθαρρύνουν και να τον προτρέπουν να συνεχίσει  τις συνομιλίες με όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου να εξασφαλίσει μια δήθεν βιώσιμη και λειτουργική λύση. Διερωτόμαστε! Μόνο εμείς ακούμε και διαβάζουμε αυτές τις δηλώσεις; Μόνο εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε ήδη παραχωρήσει τα πάντα στον πιο ανέντιμο και αναξιόπιστο λαό;  Μόνο εμείς κατανοούμε ότι δεν υπάρχει κάποιο στρατηγικό πλάνο με το οποίο θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι δικαιωματικά μας  ανήκει;

Είναι ξεκάθαρο και το έχουμε πει  επανειλημμένα, πως η τουρκική στρατηγική στο Κυπριακό είναι διαχρονική και ακολουθείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θέλουν να καταστούν κυρίαρχοι του νησιού,  ούτως ώστε να χαίρουν των όσων μπορεί να τους προσφέρει η καίρια γεωστρατηγική του θέση. Θέλουν να καταστούν η μεγαλύτερη δύναμη της ανατολικής μεσογείου εκμεταλλευόμενοι τα ιερά χώματα της πατρίδας μας. Θέλουν τη δική μας υπογραφή για να μπορέσουν να συνεχίσουν ανενόχλητοι την επεκτατική πολιτική τους. Η νομιμοποίηση του ψευδοκράτους μέσω της Διζωνικής Δικοινοτική Ομοσπονδίας και η παραγραφή των τετελεσμένων της εισβολής, είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να πετύχουν το στόχο τους.

Το ερώτημα που δημιουργείται είναι πολύ απλό. Η Τουρκία, όπως προαναφέρθηκε, θέλει πάση θυσία να αποκτήσει τα δικαιώματα που χρειάζεται για να χαίρει των όσων μπορεί να της προσφέρει η γεωστρατηγική θέση της Κύπρου. Εμείς, που έχουμε τα δικαιώματα αυτά, που είμαστε νόμιμη πολίτες του νησιού, γιατί δεν χρησιμοποιούμε τη γεωστρατιγική του θέση ως χαρτί διαπραγμάτευσης στην επίτευξη συμφωνιών με ξένες δυνάμεις, ούτως ώστε να ενισχυθούμε; ! Γιατί δεν χρησιμοποιούμε τους φυσικούς ενεργειακούς πόρους που ανακαλύφθηκαν στην Κυπριακή ΑΟΖ, σε συμφωνίες με τις οποίες θα απαιτούμε την προβολή του Κυπριακού, ως πρόβλημα εισβολής και  κατοχής;! Εμείς, που είμαστε νόμιμοι δικαιούχοι όσων διεκδικεί η Τουρκία, γιατί δεν τα χρησιμοποιούμε για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες οι οποίες θα μας απαλλάξουν από  τον τουρκικό ζυγό και θα οδηγήσουν στην Απελευθέρωση του νησιού;!

Αντιθέτως, βλέπουμε την κυβέρνηση να συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τον κατοχικό ηγέτη, ούτε καν με την Τουρκία, χωρίς να χρησιμοποιεί κανένα διαπραγματευτικό χαρτί. Την ίδια ώρα που ο ψευτοπρωθυπουργός δηλώνει πως αν δεν επιτευχθεί λύση, η Τουρκία έχει και σχέδιο Β, με απογοήτευση παρατηρούμε πως ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της Κύπρου μας, ούτε σχέδιο Α δεν έχει. Κι όμως, οι τουρκοπροσκυνημένοι ομοσπονδιακοί, συνεχίζουν να τον στηρίζουν και να του δίνουν θάρρος να συνεχίσει την προσπάθεια για λύση με βάση ΔΔΟ, η οποία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στον εκτουρκισμό του νησιού.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξυπνάδα για να κατανοήσει κάποιος αυτά που συμβαίνουν. Καρδιά χρειάζεται και πίστη στα ιδανικά και τις αξίες που μας άφησαν οι πρόγονοί  μας σαν ιερά παρακαταθήκη, ούτως ώστε να  υψώσουμε το ανάστημα και να αντιμετωπίσουμε στα ίσα την Τουρκία. Χρειάζεται κάποιο στρατηγικό σχέδιο, μέσω του οποίου θα απαγκιστρωθούμε από τις αβάσιμες συμφωνίες 77-79, θα ξεφύγουμε από τις συνομιλίες της ντροπής και θα χαράξουμε μια καινούρια πορεία, ένα καινούριο μονοπάτι που θα φτάνει στο θρόνο της πανώριας κόρης, της Λευτεριάς. Χρειάζεται ο δρόμος της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ.

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης

 

Advertisements