Οι καλοθελητές τουρκοκύπριοι παραβιάζουν τον FIR Λευκωσίας

Σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές πέρασε αυτές τις μέρες το Κυπριακό, αφού στη Γενεύη βρίσκονται εδώ και τέσσερις μέρες ΠτΔ και πολιτικοί  αρχηγοί, μέλη του εθνικού συμβουλίου. Σήμερα μάλιστα πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση της πενταμερούς διάσκεψης υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Όπως καταλαβαίνετε το Κυπριακό πλέον βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και οι πληροφορίες που έχουμε θέλουν τους πολιτικούς αρχηγούς να είναι αισιόδοξοι όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας. Κι ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει τις απαράδεκτες και εξευτελιστικές υποχωρήσεις απέναντι  στον Τούρκο κατακτητή, η τ/κ πλευρά επιδεικνύει για άλλη μια φορά προκλητική συμπεριφορά, αφήνοντας στην άκρη την δήθεν ένδειξη καλής θελήσεως (που καθετί άλλο παρά τέτοια είναι) που δείχνει στις συνομιλίες για εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

Συγκεκριμένα, η τ/κ πλευρά προχώρησε σήμερα σε παραβίαση του FIR Λευκωσίας, δεσμεύοντας περιοχές για ασκήσεις της τουρκικής αεροπορίας. Άλλη μια απόδειξη του ότι η Τουρκία δεν αποτελεί αντίπαλο άξιο εμπιστοσύνης. Άλλη μια απόδειξη του ότι όλες οι δήθεν προσπάθειες που γίνονται από πλευράς κυβέρνησης για υποτιθέμενη επανένωση με τους κατοίκους του ψευδοκράτους, που όπως επανειλημμένα είπαμε εξυπηρετεί μόνο την Τουρκία, θα ναυαγήσουν από τους πρώτους κιόλας μήνες σε περίπτωση επίτευξης λύσης. Κι όλα αυτά να συμβαίνουν την ίδια ώρα που η τουρκοκυπριακή πλευρά αξιώνει μέσω των συνομιλιών, τη δημιουργία δύο ξεχωριστών εναέριων χώρων, ούτως ώστε να μπορεί να ασκήσει κυριαρχικά δικαιώματα.

Η επανειλημμένη προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας πρέπει επιτέλους να σταματήσει να περνάει απαρατήρητη. Πρέπει επιτέλους οι πολιτικοί αρχηγοί αυτού του τόπου, αλλά και ο κάθε  υποστηριχτής αυτού του διχοτομικού και συνάμα αντιδημοκρατικού μορφώματος της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, να ανοίξουν τα μάτια τους και να καταλάβουν το κακό που πρόκειται να προκαλέσουν σε αυτό τον τόπο. Φτάνει πια η ανεκτικότητα. Φτάνει πια η κοροϊδία. Ας τερματιστούν επιτέλους οι συνομιλίες της ντροπής. Ας τερματιστεί ο εξευτελισμός. Ας χαραχτεί επιτέλους μια καινούρια στρατηγική, βασισμένη στα αγνά ιδανικά για τα οποία αγωνίζονταν οι πρόγονοί μας, η οποία θα οδηγήσει στην πραγματική Απελευθέρωση.

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης

Advertisements