Απάντηση στο δελτίο της Δ.Κ.Κ.Φ. Προοδευτικής περί κινητοποίησης για τη φοιτητική μέριμνα

Ως Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης και ως αυτόνομη φοιτητική παράταξη, έχουμε δείξει πάρα πολλές φορές ότι εκτός από τα ζητήματα που αφορούν την ιδιαίτερη μας πατρίδα, στα οποία αδιαμφισβήτητα πρωτοστατούμε, νοιαζόμαστε και για το καλό του φοιτητόκοσμου της Θεσσαλονίκης. Οι κινήσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη και του Υπουργικού του Συμβουλίου δεν μπορούσαν σε καμιά περίπτωση να μας βρουν αμέτοχους. Τόσο οι περικοπές στα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης όσο και το αδιανέμητο κονδύλι για τη φοιτητική χορηγία είναι ζητήματα που χρήζουν ιδιαίτερης σημασίας, πράγμα το οποίο και έγινε.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση που κατατέθηκε από την Προοδευτική Θεσσαλονίκης η οποία αφορούσε τα παραπάνω ζητήματα, προβήκαμε σε περαιτέρω έρευνα και αποφασίσαμε όπως συνεργαστούμε με την εν λόγω παράταξη για το καλό του φοιτητικού κινήματος. Στάλθηκε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό, στην οποία ζητούσαμε εξηγήσεις για τη μείωση του κονδυλίου καθώς και για το αδιανέμητο ποσό του περσινού κονδυλίου της φοιτητικής χορηγίας, χωρίς όμως να λάβουμε κάποια απάντηση. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε πάλι σε συνεργασία με την Προοδευτική Θεσσαλονίκης, να αποστείλουμε νέα επιστολή με τις ίδιες απαιτήσεις, ενώ ακόμα διευθετήθηκε συνάντηση με τον υπουργό για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Στη συνάντηση με τον υπουργό, απόφαση και πρωτοβουλία του συλλόγου, δεν παρευρέθηκαν εκπρόσωποι ούτε της Πρωτοπορίας ούτε της Αναγέννησης, χωρίς κάποια καλή δικαιολογία. Ο ίδιος δε υπουργός, δεν έδωσε καμιά ουσιαστική εξήγηση επί των περιστάσεων και έδειχνε πλήρως αδιάφορος καθώς, τέτοια μείζον θέματα τα είχε παραπέμψει σε δευτερεύοντα πρόσωπα και όπως δήλωσε αρκετές φορές, ακόμα περιμένει απαντήσεις.

Όπως είπαμε και προηγουμένως, όλα τα παραπάνω έγιναν σε συνεργασία με την Προοδευτική Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς όμως η ψηφοθηρία και ο παραλογισμός τους καθώς και το καλό του κόμματος, οδηγεί το συμβούλιο της εν λόγω παράταξης σε άτοπες και ψευδείς τοποθετήσεις. Παρακολουθούμε την Προοδευτική να προσπαθεί να σπιλώσει την προσπάθεια που γίνεται από τη δική μας πλευρά, ενώ λόγω της συνεργασίας που έχουν με την παράταξη της Αναγέννησης στην Π.Ο.Φ.ΕΝ, αφήνουν ασχολίαστη την απάθειά τους.

Πρόσφατα, έφεραν πρόταση στο σύλλογο ο οποίος αφορούσε τη στήριξή μας στην κινητοποίηση της Π.Ο.Φ.Ε.Ν, για τα φοιτητικά ζητήματα. Κατ’ αρχάς η εν λόγω πρόταση ήταν εκπρόθεσμη. Κατά δεύτερον, έχουμε χιλιάδες φορές ξεκαθαρίσει τη θέση μας όσον αφορά το δήθεν δευτεροβάθμιο φοιτητικό όργανο. Η Π.Ο.Φ.Ε.Ν, βάσει καταστατικού, αποκλείει τις αυτόνομες αντιομοσπονδιακές παρατάξεις. Είμαστε πρόθυμοι να πρωτοστατήσουμε σε κινητοποιήσεις που αφορούν το καλό του φοιτητικού κινήματος. Δεν πρόκειται όμως να γίνουμε υποχείριο κανενός κομματικού υποκειμένου. Με τη συμπεριφορά των εμπλεκομένων στην Π.Ο.Φ.Ε.Ν παρατάξεων είναι ξεκάθαρο πως οι κινητοποιήσεις δεν αφορούν το καλό του φοιτητή, αλλά το καλό του κόμματος. Εν καιρώ προεδρίας της πρωτοπορίας αντιδρούν οι προοδευτικαρέοι και το αντίστροφο. Η δε Αναγέννηση, ψάχνει ακόμα να βρει την ταυτότητά της.

Λυπούμαστε πραγματικά για το ότι συνεργαζόμαστε με τέτοιου είδους άτομα. Λυπόμαστε όμως ακόμα περισσότερο γιατί κάποιοι καπηλεύονται τις ανάγκες του φοιτητή, με σκοπό την εξασφάλιση της ψήφου τους. Η αλήθεια ποτέ δεν μένει κρυφή και τα άδικα ουκ ευλογούνται. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με κάθε τρόπο τόσο για το καλό της πατρίδας όσο και το συμφέρον του κάθε φοιτητή. Ο σύλλογος της Ε.Φ.Ε.Κ.Θ δεν ιδρύθηκε για να μπορούν μερικοί να μαζεύουν ψήφους. Ιδρύθηκε από τον Κυριάκο Μάτση, με σκοπό την υποστήριξη του φοιτητόκοσμου της Θεσσαλονίκης. Σταματήστε να καπηλεύεστε τις αποφάσεις του συλλόγου στο βωμό των κομματικών και παραταξιακών σας συμφερόντων.

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης

Advertisements