Επίσκεψη κυρίας Ελένης Χατζηγεωργίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης

Τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, είχαμε την τιμή να καλωσορίσουμε την κυρία Ελένη Χατζηγεωργίου στο οίκημά μας.  Η κυρία Ελένη είναι η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης και έχει πλούσια δράση στην Θράκη τόσο σε σχέση με τα κοινά όσο σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα.

Λίγο έξω από τη Ξάνθη, όπου διαμένει και δρα η κυρία Ελένη, βρίσκεται το Αυξέντιο χωριό, το οποίο, βέβαια, ονομάστηκε έτσι προς τιμή του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου. Ο σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης όπως μας είπε η κυρία Ελένη, προχώρησε και στην ανέγερση μουσείου προς τιμή του ήρωά μας. Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που γίνεται από το σύλλογο Κυπρίων Ξάνθης και ειδικότερα της κυρίας Ελένης, η οποία είναι ξάγρυπνος φρουρός και προστατεύει, με το δικό της τρόπο, και την Ελλάδα και την Κύπρο μας, από κινήσεις που μπορεί να εκθέσουν και να προσβάλουν τον Ελληνισμό.

Η κυρία Ελένη, μας μίλησε επίσης με αποδείξεις και γεγονότα για την ελληνικότητα της Κύπρου μας. Μας έδωσε παραδείγματα για αρχαία ευρήματα που βρέθηκαν στις εκκλησίες μας, αλλά και ονόματα που δώθηκαν σε χωριά του νησιού μας.  Μας ανέφερε επίσης για δράσεις που έγιναν ανάμεσα σε Κύπρο και Θράκη, όπου αναδείχθηκαν οι ομοιότητες σε ήθη και έθιμα στους δυο τόπους.

Με την κυρία Ελένη συζητήσαμε επίσης για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό.  Όπως εμείς, ως Π.Ε.Ο.Φ., είμαστε μια αυτόνομη παράταξη έτσι και η κυρία Ελένη δρα αυτόνομα και δεν υπάγεται σε κανένα κόμμα γιατί αντιλαμβάνεται πως έτσι μπορεί να μιλάει και να λέει όσα πιστεύει ελεύθερα χωρίς να πρέπει να δίνει λόγο σε κανένα.   Μας είπε, ακόμα, πως είναι χρέος μας να αγωνιστούμε για τα ιδανικά που μας άφησαν παρακαταθήκη οι ήρωές μας και να αγωνιζόμαστε με τον δικό μας τρόπο, προωθώντας τα πιστεύω μας, χωρίς να ασχολούμαστε ούτε μες τις κακεντρέχιες και τις μικρότητες των κομμάτων, ούτε ακόμα με όσα κάνει η Τουρκία και ο νέο- σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν.  Έχουμε καθήκον να λέμε αυτά που πιστεύουμε, να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και να είμαστε έτοιμοι να υπερασπίσουμε την πατρίδα μας.

Είναι απίστευτο το πόση δύναμη μας έδωσε αυτή η γυναίκα μόνο με το λόγο της και το πάθος της για όσα πιστεύει.  Είναι απ’ τους ανθρώπους που δε θα επιτρέψουν ποτέ να σβήσει η φλόγα όλων των Ελλήνων για απελευθέρωση της μαρτυρικής μας νήσου.  Μακάρι να είχαμε ανθρώπους όπως η κυρία Ελένη, που αγωνίζονται ανιδιοτελώς και συνεχώς για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης αλλά και τη συνέχιση των σχέσεων της Κύπρου μας με τις ελληνικές της ρίζες!

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Advertisements