Απολογισμός Β’ Γενικής Συνέλευσης Ε.Φ.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, 12 Μαρτίου 2017

Βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μια φορά, βέβαια αυτή τη φορά η κατάληξη για τους κομματικούς ήταν τραγωδία!

Οι γνωστοί ψηφοθήρες Πρωτοπόροι μετά την ψηφοφορία για το Προεδρείο και την Εφορευτική Επιτροπή, άνοιξαν  την πόρτα του γαλανού τους γκέτο και άφησαν τους ομήρους τους ελεύθερους, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα επιστρέψουν με το ζόρι για τις εκλογές.   Από 90 άτομα, η Πρωτοπορία μία ώρα μετά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης κατέληξε με 25 άτομα, το γεγονός από μόνο του φανερώνει την απολιτίκ και απαθή στάση των ακόλουθων της Πρωτοπορίας για τα κοινά και τον τόπο μας.

Ξεκίνωντας, ο εκπρόσωπος της Πρωτοπορίας, μας αράδιασε το παραμύθι του ‘’δε μας ενδιαφέρει το όνομα της λύσης, αλλά το περιεχόμενό της’’, ‘’το 2004 πράξαμε υπεύθυνα και αντιταχθήκαμε στο σχέδιο Αναν’’, ‘’είμαστε αυτόνομοι’’ κ.α.  Με το ίδιο βιολί συνέχισε και όταν κλήθηκε να απαντήσει στους συμφοιτητές του.   Βέβαια, για τις πλείστες ερωτήσεις δεν πήραμε καμία απάντηση, απλά ακούσαμε τις γνωστές ‘’κρυστάλλινες’’ απόψεις  τους με τη συνοδεία κρύου ιδρώτα και τρέμουλου.

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος της Προοδευτικής, άρχισε την έναρξη του κόκκινου παραμυθιού, που επιθυμεί και αγωνίζεται για μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στο νησί μας, αφού ‘’εκάμαμεν τζ εμείς πολλά…’’, που τάχα μάχεται ενάντια στον ιμπεριαλισμό αλλά κάνει τα στραβά μάτια στην αγγλοτουρκική Δ.Δ.Ο.

Το ‘’παρών’’ της έδωσε και η Αναγέννηση, προσπαθώντας να σώσει ότιδηποτε κι αν σώζεται με τα τρία της στελέχη…

Την παράσταση, παρόλα αυτά, έκλεψε η μόνη αγνή και αντιομοσπονδιακή παράταξη στη Θεσσαλονίκη, η Π.Ε.Ο.Φ.  Ο εκπρόσωπος μας, μίλησε ξεκάθαρα στους φοιτητές της Θεσσαλονίκης και ανέλυσε τις θέσεις της παράταξης χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές.  Μίλησε για τα όνειρα του Αυξεντίου και του Παλληκαρίδη, μίλησε για τις ολέθριες συνέπειες που θα φέρει στο νησί μας μια λύση Δ.Δ.Ο. και κάλεσε τους συμφοιτητές μας σε έναν αγνό αγώνα που θα φέρει στην Κύπρο μας τη μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση, την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!  Ο εκπρόσωπος της Π.Ε.Ο.Φ.  κλήθηκε να απαντήσει όπως όλοι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων σε ερωτήσεις, με τη μόνη διαφορά ότι αυτός έδωσε ευθείς απαντήσεις σχεδόν σε όλες τις ερωτήσεις, λόγω έλλειψης χρόνου αν και επιχείρησε να απαντήσει και στις υπόλοιπες ερωτήσεις στη δευτερομιλία του.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε όταν έφτασε η στιγμή για τα ψηφίσματα της Ε.Φ.Ε.Κ.Θ.  Πρώτο ψήφισμα και πιο σημαντικό, ήταν αυτό που αφορούσε το κυπριακό, για το οποίο είχαν καταθέσει πρόταση και οι τέσσερις  παρατάξεις .  Για πρώτη φορά η Π.Ε.Ο.Φ. μόνη και δυνατή κατάφερε να περάσει το ψήφισμά της, ένα ψήφισμα που δε ξεπουλούσε το νησί μας στους Τούρκους, αλλά ένα ψήφισμα που ζητούσε την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ του νησιού μας, την επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, την εξακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων, την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και την αποχώρηση όλων των εποίκων και των παραγώγων τους.

Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος προς την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, είναι τραχύς και δύσκολος, κερδίσαμε μια μάχη και δείξαμε ότι η φλόγα για ΛΕΥΤΕΡΙΑ δυναμώνει στη συμπρωτεύουσα, δείξαμε ότι όσοι στήριξαν την Π.Ε.Ο.Φ και τις ιδέες που αντιπροσωπεύει, το έκαναν γιατί το πιστεύουν και το θέλουν, δεν το έκαναν ούτε επειδή το λέει το κόμμα, ούτε για μια μελλοντική δουλειά, το έκαναν για την πατρίδα τους και τη σωτηρία της!

Ο αγώνας δεν τελείωσε, συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση, με αγώνα στους δρόμους και τα οδοφράγματα, ώσπου η Γαλανόλευκη να υψωθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της Κύπρου μας!

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Advertisements