Το «Μυστικό Δείπνο»

Σε μουσουλμανικό μυστικό δείπνο με δύο νενέκους έχει καταντήσει η διαδικασία σύσφιξης των σχέσεων Κυβέρνησης και ψευδοηγέτη. Ο πρόεδρος του «δημοκρατικού» συναγερμού παραδέχτηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ, πως την Τρίτη 14/3 είχε συνάντηση με τον Μουσταφά Ακκιντζί, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα. Στη συνάντηση, εντός εξαιρετικού κλίματος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις 2 επιχειρηματικές κοινότητες ενώ επίσης έγινε αναφορά και στην τροπολογία του ενωτικού δημοψηφίσματος. Ο πολιτικός αρχηγός της πατριωτικής δεξιάς δήλωσε πως ο τουρκοκύπριος ψευδοηγέτης κατανόησε το ότι ο ίδιος δεν γνώριζε ότι η εν λόγω τροπολογία θα συζητείτο στη βουλή.

Άλλη μια τρανή απόδειξη της προδοτικής στάσης του εν λόγω κόμματος και της τακτικής κωλοτούμπας που εφαρμόζει στα εθνικά ζητήματα. Ένα κόμμα άλλοτε πατριωτικό, έχει καταντήσει τσιράκι της Τουρκίας και του ψευδοηγέτη. Η σύσφιξη των σχέσεων στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης φέρνει σε δεύτερη μοίρα το καλό του τόπου μας. Η ταύτιση του κόμματος με τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία έχει οδηγήσει σε προσπάθειες εξάλειψης του ελληνικού στοιχείου από το νησί ενώ οι μυστικισμοί που παρατηρούνται στην ενημέρωση του λαού ως προς το τι συζητείται αποδεικνύουν πως τα χνάρια στα οποία βαδίζουν οι εν λόγω πολιτικοί αρχηγοί, είναι τα χειρότερα για το νησί μας, για το μέλλον μας.

Από την άλλη έχουμε βέβαια και τον εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, ο οποίος δήλωσε πως το κόμμα του στηρίζει την προσπάθεια του κύριου Αβέρωφ (για αφελληνισμό του νησιού) και οποιαδήποτε προσπάθεια εμπίπτει στο πλαίσιο σύσφιξης των σχέσεων και επανέναρξης των συνομιλιών. Δήλωσε επίσης πως όποια πρωτοβουλία ανέλαβε το ΑΚΕΛ για σύσφιξη των σχέσεων ήταν σε συνεννόηση με τον ΠτΔ. Ο ΠτΔ βέβαια, ήταν ενήμερος για τη συνάντηση Αβέρωφ – Ακκιντζί, όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Η ταύτιση των δύο μεγάλων κομμάτων, ειδικά στο ζήτημα του Κυπριακού είναι ξεκάθαρη. Το ΔHΣΑΚΕΛ με τα αμνοερίφια που το υποστηρίζουν, προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουν πως η λύση στο Κυπριακό θα είναι Διζωνική, Δικοινοτική και Ομοσπονδιακή ενώ δεν διστάζουν να αποκαλύψουν και την αλληλοβοήθεια που υπάρχει ειδικά στα υψηλά στρώματα του κόμματος (καθώς έχουν γίνει ένα). Αυτό που διστάζουν να πράξουν, είναι να ενημερώσουν τον κόσμο για τις ακριβείς εξελίξεις των συζητήσεων και τις συγκλίσεις και αποκλίσεις που υπάρχουν. Παρατηρείται εδώ και αρκετό καιρό μια μυστικοπάθεια και μια αοριστολογία που δεν έχει προηγούμενο.

Δυστυχώς, η μυστικοπάθεια αυτή δημιουργεί και την άγνοια και αδιαφορία που παρατηρείται στη νεολαία. Ο λόγος για τον οποίο οι παραπάνω νέοι δεν ασχολούνται με τα κοινά, είναι η απαξίωση προς τα κόμματα για την κατάσταση στην οποία έχουν φέρει την κοινωνία. Κι όμως τους υποστηρίζουν. Ακούστε λοιπόν για ακόμα μια φορά πως για εμάς η προδοτική σας στάση δεν περνά απαρατήρητη. Είναι καιρός και ο υπόλοιπος κόσμος να αντιληφθεί τη διαφθορά που σπείρετε στο βωμό του κομματικού σας συμφέροντος και να σπάσει τον κλοιό που δημιουργήσατε. Δεν είναι δύσκολο για κανένα να καταλάβει πως για να υπάρχει τόση μυστικοπάθεια γύρω από ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, σημαίνει πως οι συζητήσεις που γίνονται δεν είναι προς όφελος της πατρίδας. Αντιληφθείτε επιτέλους τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και απαιτήστε τη χάραξη στρατηγικής (αφού δεν υπάρχει) και την αλλαγή πορείας.

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης

Advertisements