Πρόταση κατάργησης της τροπολογίας για το Ενωτικό Δημοψήφισμα

17439664_10208702109254464_1090453572_n (1)Οι απειλές της Τουρκίας για τερματισμό των συνομιλιών φαίνεται ότι έπιασαν τόπο. Η αποχώρηση του κατοχικού ηγέτη δήθεν εξαιτίας της τροπολογίας της βουλής που αφορούσε την αναφορά του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950 στα σχολεία φαίνεται ότι επηρέασε τα δύο μεγάλα κόμματα σε τόσο μεγάλο βαθμό που αποφάσισαν για ακόμα μια φορά, να συμπράξουν και να υποχωρήσουν στις παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας.

Η πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ, μετά την αποχή που τήρησε στην ψήφιση της εν λόγω τροπολογίας, υποστηρίχτηκε τελικά από το άλλο κόμμα του ξεπεσμού, το ΑΚΕΛ. Συγκεκριμένα στην χθεσινή συνεδρία της επιτροπής παιδείας της βουλής, κατατέθηκε η πρόταση από τον «αντιδημοκρατικό» συναγερμό για παραχώρηση του δικαιώματος στον εκάστοτε υπουργό παιδείας, να αποφασίζει για ποιες επετείους θα αποστέλλονται εγκύκλιοι στα σχολεία. Στην ουσία, με την εν λόγω πρόταση ο ΔΗΣΥ, έρχεται να καταργήσει τη δημοκρατικά ψηφισμένη πρόταση από την ολομέλεια της βουλής για ολιγόλεπτη αναφορά στο ιστορικό αυτό γεγονός.

Η πρόταση αυτή υποστηρίχτηκε βέβαια από το κόμμα που τάσσεται εναντίον του φασισμού, υποστηρίχτηκε από το κόμμα που αποκαλεί όλους τους υπόλοιπους φασίστες. Οι ‘’αντιφασίστες’’ καταργούν φασιστικά μια δημοκρατικά ψηφισμένη τροπολογία. Αυτοί είστε κύριοι κι εσείς και τα τσιράκια σας.

Κατά τη συνεδρία τέθηκε προς ψήφιση το αν η εν λόγω πρόταση θα κατατεθεί στην ολομέλεια της βουλής. Υπήρξε ισοψηφία 5-5 και ως εκ τούτου υπερίσχυσε η νικώσα ψήφος του προέδρου της επιτροπής παιδείας και βουλευτή του ΔΗΣΥ. Σε τοποθετήσεις τους, ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ δήλωσε πως η εν λόγω πρόταση έρχεται να καλύψει μια στρέβλωση, ενώ ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ παραδέχτηκε πως η ψήφιση της εν λόγω πρότασης θα σημάνει και την επανέναρξη των συνομιλιών.

Έχετε καταντήσει ουρά της Τουρκίας, για να λέμε τα πράγματα και στη γλώσσα σας, και παρασύρετε μαζί σας ολόκληρο το νησί. Αντί να υπερασπιστείτε τη δημοκρατική απόφαση της βουλής των αντιπροσώπων τους οποίους εξέλεξε ο λαός της Κύπρου, προσπαθείτε να την καταργήσετε με φασιστικές πρακτικές. Γίνεστε για άλλη μια φορά υποχείριο των κατακτητών και ξεπουλάτε την ιστορία μας και τον τόπο μας. Στο βωμό των ανυπόστατων συνομιλιών, θυσιάζετε τις αποφάσεις του λαού.

Είναι ολοφάνερο πως ο κατοχικός ηγέτης, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του νεουσουλτάνου Ερντογάν, προσπάθησε να κερδίσει χρόνο μέχρι το δημοψήφισμα για συνταγματικές αλλαγές στο εσωτερικό της Τουρκίας, στις 16 Απριλίου. Είναι ολοφάνερο επίσης πως έψαχνε μια δεύτερη αφορμή για επανέναρξη των συνομιλιών μετά το δημοψήφισμα και εσείς είστε έτοιμοι να του τη δώσετε. Είναι ολοφάνερο πως οι θέσεις των δύο μεγάλων κομμάτων συνάδουν απόλυτα. Η στάση σας βρωμάει προδοσία από παντού και οι κινήσεις σας γίνονται προς ικανοποίηση ξένων συμφερόντων. Έχετε ξεχάσει την ιστορία σας και ως εκ τούτου, ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΤΕ.

Ως Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης τασσόμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραχάραξης των ιστορικών γεγονότων. Τασσόμαστε ενάντια σε κάθε φασιστική προσπάθεια κατάργησης δημοκρατικών αποφάσεων. Τασσόμαστε ενάντια στην υποδούλωση, τασσόμαστε ενάντια στην ικανοποίηση των παράλογων απαιτήσεων της Τουρκίας, τασσόμαστε ενάντια στο ξεπούλημα της πατρίδας. Όλες οι προδοτικές αυτές κινήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος με βάση τη φασιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Καιρός να ξυπνήσετε κι εσείς και οι ακόλουθοί σας. Είστε υπάλληλοι του λαού που σας ψήφισε και όχι της Τουρκίας και οποιασδήποτε ξένης δύναμης που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το νησί μας.

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης

Advertisements