ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Γινόμαστε για άλλη μια φορά μάρτυρες σε όσα τραγελαφικά διαδραματίζονται γύρω από το εθνικό μας πρόβλημα. Το ζήτημα της τροπολογίας του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950, συζητήθηκε χθες στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Δεν έχουμε όμως κατανοήσει πλήρως ποιων αντιπροσώπων. Των αντιπροσώπων του ελληνικού κυπριακού λαού ή των Τούρκων; Μια συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής με εντάσεις και ολιγόλεπτη διακοπή λόγω λεκτικών αντιπαραθέσεων. Μια συνεδρία η οποία θα καταστήσει τη χθεσινή μέρα ως μια από τις πιο ντροπιαστικές στη σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Το ενιαίο εδώ και καιρό ΔΗΣΑΚΕΛ, έκανε πράξη όλα όσα κατηγορεί τους υπόλοιπους καθώς με την πρόταση που έφερε το πατριωτικό κόμμα, αναιρέθηκε μια δημοκρατικά ψηφισμένη απόφαση της Βουλής. Συγκεκριμένα ο «δημοκρατικός» συναγερμός, κατέθεσε πρόταση «μεταφοράς» της αρμοδιότητας για εγκύκλιους στα σχολεία στον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας. Η πρόταση αυτή ήρθε μετά από διαμαρτυρία του κατοχικού ηγέτη και αποχώρησή του από τις συνομιλίες της ντροπής. Ο ίδιος δήλωσε επίσης πως για να επαναρχίσουν οι λεγόμενες συνομιλίες πρέπει η ελληνοκυπριακή πλευρά να διορθώσει τη «λάθος» απόφαση της Βουλής για αναφορά στο Ενωτικό Δημοψήφισμα. Από την πλευρά του ο κύριος Αβέρωφ με τη συμπαράσταση του ¨αντιφασίστα¨ Άντρου Κυπριανού, ενέδωσαν αμέσως στις απειλές και συνέβαλαν στη διαγραφή της μνήμης ενός γεγονότος -σταθμού στην ιστορία μας.

Η πρόταση βέβαια πέρασε πλειοψηφικά καθώς υποστηρίχτηκε από το ενιαίο ΔΗΣΑΚΕΛ. Οι δημοκράτες δηλαδή κατέθεσαν μια φασιστική πρόταση για να αναιρέσουν τη δημοκρατική απόφαση της Βουλής και οι αυτοαποκαλούμενοι ¨αντιφασίστες¨ την υπερψήφισαν. Τα όσα βέβαια συνέβησαν στη σημερινή συνεδρία, τραγικά και ντροπιαστικά. Αφορμή των συμβάντων ήταν οι δηλώσεις του βουλευτή του Ε.ΛΑ.Μ Λίνου Παπαγιάννη ο οποίος χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΔΗΣΑΚΕΛ μειοδότες και προδότες. Αυτοί με τη σειρά τους αντέδρασαν, με τους βουλευτές του δησυ να αποχωρούν από τη συνεδρία διαμαρτυρόμενοι.

Γελοίες είναι και οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΔΗΣΑΚΕΛ οι οποίοι προσπαθούν να προστατέψουν την αξιοπρέπειά τους, πράγμα βέβαια πρωτάκουστο από ανθρώπους που απ’ ότι φαίνεται, η λέξη αυτή δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τους. Ο κύριος Ζαχαρίας Ζαχαρίου, δήλωσε πως ήταν αντίθετος αρχικά με την εν λόγω πρόταση όμως η συμπεριφορά των υπόλοιπων βουλευτών και συγκεκριμένα κάποιες δηλώσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου, τον έκαναν να αλλάξει γνώμη και να την υπερψηφίσει. Ο κύριος Άντρος Κυπριανού από την άλλη και συνεχίζοντας το αντιφασιστικό παραλήρημα, δήλωσε πως η κατάντια ουσιαστικά σε αυτό τον τόπο είναι αποτέλεσμα του εθνικισμού των δύο κοινοτήτων. Συμπλήρωσε επίσης πως ούτε αυτός ούτε το κόμμα του λύγισαν μπροστά στους φασίστες της ελληνοκυπριακής πλευράς και πως δεν θα το πράξουν ούτε απέναντι στον φασίστα Ερντογάν. Πως να λυγίσουν βέβαια αφού ήδη πάνε «με την όπισθεν»!!

Τραγική φιγούρα της όλης υπόθεσης όμως είναι ο Φούλης. Πρόκειται για τον προβαταρχηγό, το βοσκό του ΔΗΣΑΚΕΛ, κύριο Αβέρωφ Νεοφύτου, του οποίου οι δηλώσεις μόνο γελοίες μπορούν να χαρακτηριστούν. Δήλωσε πως δεν ανέχεται από κανένα να τον χαρακτηρίζει προδότη και πως δεν υπολείπεται εθνικής συνείδησης από κανένα πολίτη. Όντως δεν υπολείπεται εθνικής συνείδησης ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΡΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ούτε αυτός, ούτε οι ακόλουθοί του. Αν δεν ανέχεστε κύριε Φούλη να σας αποκαλούν προδότες, είτε αλλάξτε τη συμπεριφορά σας, είτε αλλάξτε χώρα. Οι συμπεριφορές και οι πράξεις αυτές μόνο προδοτικές μπορούν να χαρακτηριστούν για τον Ελληνισμό της Κύπρου και αφού συνειδητά πράττετε, συνειδητά δεχτείτε και τους ανάλογους χαρακτηρισμούς. Το μόνο θετικό των δηλώσεων του κυρίου Φούλη, είναι πως παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι τέθηκε η πρόταση αυτή «για εκπαιδευτικούς λόγους ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΘΙ Ο ακκιντζί». Η τοποθέτηση του κυρίου Φούλη ήταν και η καταληκτική μιας σειράς τοποθετήσεων.

Άξιο αναφοράς είναι και η δήλωση του πλέον προδότη βουλευτή του «Ακελικού Συναγερμού», Νίκου Τορναρίτη. Ο φανατικός υποστηριχτής της πατριωτικής δεξιάς, ο άνθρωπος που καθόταν στο λιμάνι της Κερύνειας και ανέβαζε φωτογραφίες στο διαδίκτυο, ο άνθρωπός που για χάρη του κόμματος υποστήριξε την διδασκαλία τουρκοκυπριακής λογοτεχνίας στα σχολεία, με κείμενα κιόλας που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας ως δημιούργημα ενός Θεού από κοπριά, δήλωσε πως τυφλώσαμε τους μαθητές από το φανατισμό και την κομματοκρατία. Όντως έχει δίκαιο. Και οι μαθητές αλλά και γενικά η νεολαία έχει τυφλωθεί. Ειδικά από την κομματοκρατία. Είναι αδιανόητο όμως να ακούγονται αυτές οι κατηγορίες από έναν από τους ηθικούς αυτουργούς της κατάντιας αυτής. Έναν από τα μεγαλύτερα κομματόσκυλλα που κατέχουν έδρα στο κυπριακό κοινοβούλιο.

Μετά τις εντάσεις, την ολιγόλεπτη διακοπή και τις τοποθετήσεις βουλευτών, η εν λόγω πρόταση τέθηκε προς ψήφιση. Δυστυχώς με το πέρας της ψηφοφορίας, καταγράφτηκε ακόμα μια μαύρη σελίδα στην ιστορία μας. Η πρόταση υπερψηφίστηκε με 30 ψήφους υπέρ και 20 κατά, αναιρώντας τη μνήμη του αγώνα των προγόνων μας για Αυτοδιάθεση και Ένωση με τη μητέρα Ελλάδα. Για όσους διερωτώνται πώς πέρασε, αφού την προηγούμενη φορά υπερψηφίστηκε η πρόταση για ολιγόλεπτη αναφορά στο εν λόγω ιστορικό γεγονός μέσω εγκυκλίου, να θυμίσουμε πως ο ΔΗΣΥ στην εν λόγω πρόταση είχε τηρήσει αποχή.

Η χθεσινή συνεδρία, μια από τις πιο σημαντικές των τελευταίων χρόνων, εκτός από το ότι ανέδειξε το πραγματικό πρόσωπο των κυβερνώντων, είχε και πολλή απήχηση από διαμαρτυρομένους. Ο μόνος που χάρηκε με το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίας, είναι ο εγκάθετος της Τουρκίας στην Κύπρο, Μουσταφά Ακκιντζί, αφού σε δηλώσεις του μετά το πέρας, εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την απόφαση αυτή. Ήταν εξάλλου προσωπικό του αίτημα η διαγραφή της μνήμης.

Εμείς με τη σειρά μας, θέλουμε να υπενθυμίσουμε για ακόμα μια φορά πως όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στην ιδιαίτερή μας πατρίδα, συμβαίνουν εξαιτίας της επιμονής των κυβερνώντων για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Συμβαίνουν επειδή εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οι κυβερνώντες υποκύπτουν στις παράλογες απαιτήσεις της Τουρκίας, ΑΝΑΝγνωρίζουν το ψευδοκράτος μέσω των διακοινοτικών συνομιλιών και προσπαθούν να το νομιμοποιήσουν, προσπαθούν να παραγράψουν τα τετελεσμένα της εισβολής, προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε την ιστορία. Για άλλη μια φορά θέλουμε να θυμίσουμε στα αρνιά των κομμάτων πως είναι καιρός σαν λαός να ξυπνήσουμε. Είναι καιρός να κοιτάξουμε το συμφέρον της Κύπρου μας και να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για ικανοποίηση ξένων συμφερόντων. Οι Ήρωες μας που είναι θαμμένοι στα ιερά χώματα της πατρίδας μας δεν μπορούν να φτύσουν τους προδότες που μας κυβερνούν, που ούτε αυτό τους αξίζει αφού ούτε για φτύσιμο δεν είναι. Μπορούμε όμως εμείς, μπορεί ο λαός, μπορεί η κοινωνία. Φτύστε τους λοιπόν και αλλάξτε πορεία. Ταχθείτε κι εσείς ενάντια στα φασιστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια της Τουρκίας και τις απειλές της. Ανασηκώστε το ανάστημα και συμβάλετε κι εσείς στην προσπάθεια για «αποτίναξη του τουρκικού ζυγού». «Με τη βοήθεια του Θεού, με πίστην εις τον τίμιον αγώνα μας..»

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης

Advertisements