Απάντηση στο δελτίο της ΦΠΚ Πρωτοπορίας

Μετά το δελτίο τύπου της Πρωτοπορίας νιώθουμε την ανάγκη να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Κατ’ αρχάς η ΦΠΚ Πρωτοπορία θυμήθηκε ότι είναι πρώτη δύναμη 2 μήνες μετά το πέρας των εκλογών, αφού η δράση της είτε ως μέλος της Ε.Φ.Ε.Κ.Θ, είτε ως πολιτική οργάνωση περιορίζεται σε ένα –  δυο δελτία στα οποία «αυτοεπαινείται» για την πρωτιά της, είτε σε πάρτυ σε γνωστά κέντρα διασκέδασης.

Ο Σύλλογος της Ε.Φ.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης όντως παραμένει αδρανής εδώ και 2 μήνες λόγω της απόφασης της Προοδευτικής να μην αναγνωρίσει τα δημοκρατικά αποτελέσματα των εκλογών .

Βάσει καταστατικού της Ε.Φ.Ε.Κ.Θ μετά την Γενική Συνέλευση (Ναι αυτήν που φασιστικά στέρησε η Προοδευτική από τον φοιτητή τον Δεκέμβριο) και πριν τις εκλογές, τα ινία της Ε.Φ.Ε.Κ.Θ αναλαμβάνει η Εφορευτική Επιτροπή μέχρι και το πέρας των εκλογών όποτε παραδίδει τα αποτελέσματα.

Ας δούμε όμως το θέμα βάσει όσων διαδραματίζονταν τα τελευταία χρόνια. Τα προηγούμενα χρόνια λόγω του ότι μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής των παρατάξεων απουσίαζαν στην Κύπρο ή για οποιοδήποτε λόγο δεν βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη, στη θέση τους υπέγραφε ο εκπρόσωπος της αντίστοιχης παράταξης. Έτσι πριν από τις εκλογές σε συνεδρίες που είχε η Εφορευτική Επιτροπή, για την Π.Ε.Ο.Φ υπέγραφε ο εκπρόσωπός της στον σύλλογο, παρουσία βέβαια όλων των παρατάξεων που ήταν σύμφωνες με αυτό.

Με το πέρας των εκλογών και αφού όπως ήταν φυσικό οι φοιτητές απαξίωσαν την κομματική παράταξη του ΑΚΕΛ, που τον τελευταίο καιρό η φασιστική συμπεριφορά της γινόταν επικίνδυνη με άνανδρους τραμπουκισμούς και ενέργειες που θύμιζαν το βρώμικο παρελθόν τους, η Προοδευτική Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι τώρα δε δέχεται την υπογραφή του εκπρόσωπου της Π.Ε.Ο.Φ και απαιτεί υπογραφή από άτομο της Εφορευτικής Επιτροπής. Οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Ο.Φ. στην Εφορευτική Επιτροπή απουσιάζουν στην Κύπρο αυτή την περίοδο. Ως εκ τούτου ζητήσαμε επιπλέον χρόνο εώς ότου λάβουμε εξουσιοδότηση από εκπρόσωπό μας για να μπορέσουμε να υπογράψουμε, με την Προοδευτική να απαντά ειρωνικά πως αυτό θα γίνει μόνο αν το εγκρίνουν. Το όλο θέμα καθυστερούσε λόγο γραφειοκρατίας που απαιτεί η συγκεκριμένη ενέργεια. Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος μας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη σε λίγες μέρες για την εξεταστική περίοδο και το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα, καθώς δε θα μπορεί η Προοδευτική να προφασιστεί θέμα γνησιότητας κλπ. Η Πρωτοπορία φυσικά και είναι γνώστης του ότι εκπρόσωπος μας σε λίγες μέρες θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Προτίμησε όμως, για να καλύψει την ανύπαρκτη δράση της, να εκδώσει το συγκεκριμένο δελτίο τύπου.

Συνεδρία της Ε.Φ.Ε.Κ.Θ κάλεσε η Πρωτοπορία κατόπιν συνεννόησης με την Π.Ε.Ο.Φ και αφού ο εκπρόσωπος μας ‘’ενόχλησε’’ τον δικό τους ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Επίσης, και η 2η συνεδρία της Ε.Φ.Ε.Κ.Θ καλέστηκε από κοινού για λόγους ξεκάθαρα καταστατικούς αλλά και για να προλάβουμε ύπουλα παιχνίδια από την αντιδημοκρατική παράταξη του ΑΚΕΛ. Η παράταξη του ΑΚΕΛ, η οποία απουσίαζε στην πρώτη συνεδρία, στη δεύτερη κατήλθε καθώς γνώριζε πως θα μπορούσε να υποστεί κυρώσεις. Εκτός αυτού, ο εκπρόσωπός μας ακόμα περιμένει απάντηση από τον εκπρόσωπο της Πρωτοπορίας σε μήνυμα που του έστειλε εδώ και δύο εβδομάδες.

Τέλος ως Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης γνωστοποιούμε στον φοιτητή ότι ήμασταν η μοναδική παράταξη που μετά το πέρας των εκλογών ‘’ενοχλούσε’’ την Ε.Φ.Ε.Κ.Θ για διάφορους λόγους όπως αιμοδοσία και άλλα. Μας φαίνεται τουλάχιστον αστείο να  αναφέρεται σε δράση η παράταξη φάντασμα στη Θεσσαλονίκη. Παρακάτω σας παραθέτουμε την δράση της Π.Ε.Ο.Φ μετά το πέρας των εκλογών:

25 Μαρτίου –  Παρουσία στην παρέλαση και κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

1η Απριλίου – Εκδήλωση για τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια σχηματίσαμε με δάδες τα αρχικά Ε.Ο.Κ.Α μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου (μέρα κατά την οποία οι πατριώτες της Πρωτοπορίας βρίσκονταν εκδρομή).

ΠΑΣΧΑ (20 Απριλίου) – Επίσημη επίσκεψη στα Φυλακισμένα μνήματα, κατάθεση στεφάνου και συνάντηση με την αδερφή του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

22-24 Απριλίου –  Επίσημη συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Αρμένικης Νεολαίας Ελλάδας για την Γενοκτονία των Αρμενίων με την παρουσία μας σε ενημερωτικά περίπτερα και στην πορεία.

5 Μαΐου –  Παράκληση για τον συμπατριώτη μας Νάσο Κωνσταντίνου ο οποίος έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης στη Θεσσαλονίκη. (Την οποία προτείναμε στην Ε.Φ.Ε.Κ.Θ αλλά η Προοδευτική μας αγνόησε επιδεικτικά)

18-19 Μαΐου – Επίσημη συμμετοχή σε εκδηλώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων για τη Γενοκτονία των Ποντίων με ενεργή συμμετοχή μας σε ενημερωτικά περίπτερα και πορεία.

 

Υ.Γ. Τραγική ειρωνεία: Την ίδια ώρα που η Πρωτοπορία επέλεξε για μικροπαραταξιακά συμφέροντα να εκδώσει ένα τέτοιο ψηφοθηρικό δελτίο τύπου, μέλη της Π.Ε.Ο.Φ ήταν απασχολημένα με την συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Υ.Γ 2. Αν θέλει ο κάθε φοιτητής να διαπιστώσει ποιες παρατάξεις έχουν δράση και ποιες όχι, μπορεί να κοιτάξει και στα μικρά ζητήματα και απλά να ρίξει μια ματιά στις σελίδες των παρατάξεων.

Advertisements