Δελτίο Τύπου για την απαράδεκτη στάση της Δ.Κ.Κ.Φ Προοδευτικής Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα που ο ΠτΔ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Γενεύη και να βγάλει την πατρίδα μας σε πλειστηριασμό, την ίδια ώρα που το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός αλωνίζει στη δική μας Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, την ίδια ώρα που τουρκικό πλοίο παρενοχλεί ελληνοκύπριους ψαράδες ανοιχτά της Κύπρου, την ίδια ώρα που η Τουρκία δεσμεύει μέρος του οικοπέδου 11 για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη ασχολούμαστε ακόμα με τις εκλογές της 19ης Μαρτίου. Ο λόγος… η Προοδευτική έχασε τη δεύτερη θέση από μια μερίδα ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ φοιτητών. Τρεις μήνες φαίνεται πως δεν ήταν αρκετοί για να το χωνέψουν, ούτως ώστε η Ε.Φ.Ε.Κ.Θ να μπορέσει να ασχοληθεί με τα τόσο σημαντικά ζητήματα που υπάρχουν.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα παιδιά της φοιτητικής παράταξης του ΑΚΕΛ, είχαν το θράσος να μας αποκαλέσουν χυδαίους και ψεύτες. Τα παιδιά της φοιτητικής παράταξης του ΑΚΕΛ… Αυτές τις οδηγίες είχαν από το κόμμα και αυτό έπραξαν. Και για να το πει το κόμμα κάτι ξέρει. Και οι συμπτώσεις πολλές. Την ίδια ώρα που ζητούσαν αναβολή της συνεδρίας για να τοποθετηθούν, λέγοντας πως θα μας έχουν εκπλήξεις, άνοιξαν οι ουρανοί και εμφανίστηκαν μπροστά τους τα έγγραφα των πρακτικών που ψάχνουμε εδώ και ένα μήνα. Η Προοδευτική να έχει στα χέρια της τα έγγραφα που λείπουν και εμείς να ψάχνουμε να τα βρούμε. Η δεύτερη δικαιολογία από αυτούς που επικαλούνται το καταστατικό και τις αποφάσεις της εφορευτικής ήταν πως τα δύο έγγραφα που έφεραν είναι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τα στελέχη τους όταν τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ασχέτως αν είχε περάσει δημοκρατικά πρόταση η οποία απαγόρευε ρητά τη φωτογράφιση των πρακτικών. Όπου τους συμφέρει και όταν τους συμφέρει επικαλούνται το καταστατικό.

Επιπλέον, φαίνεται πως για τα στελέχη της Προοδευτικής πρέπει να ισχύσουν άλλοι κανονισμοί. Διατυμπανίζουν πως ενώ γνωρίζαμε δύο συγκεκριμένα στελέχη που συμμετείχαν στην Ε.Φ.Ε.Κ.Θ τα τελευταία χρόνια, εν τούτοις δεν τους αφήσαμε να ψηφίσουν. Αγνοούν πως στέλεχος της Π.Ε.Ο.Φ το οποίο συμμετείχε ενεργά στην Ε.Φ.Ε.Κ.Θ τον τελευταίο χρόνο, κατέβηκε από το αεροπλάνο και μετέβηκε με την ταξιδιωτική του τσάντα στη συνεδρία της Εφορευτικής Επιτροπής για να παραδώσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά που αποδείκνυαν ότι είναι φοιτητής, ούτως ώστε να μπορεί να είναι στο ψηφοδέλτιο. Τα στελέχη όμως της Προοδευτικής δεν χρειάζεται να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Η παρουσία τους και μόνο αρκεί.

Δεν είχαν χρόνο όπως αναφέρουν, να παρεβρεθούν στην πρώτη συνεδρία μετά τις εκλογές, ενώ η απάντησή τους ήταν πως δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα και δεν θα συμμετέχουν. Εξ αρχής και χωρίς κανένα ενδοιασμό. Στη συνέχεια αποφάσισαν να παρεβρεθούν στη συνεδρία, με αυξημένες βέβαια απαιτήσεις, αφού ενώ είχαν δηλώσει πως δε θα συμμετέχουν, εμφανίστηκαν να θέλουν άμεση διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και καταστατικές αλλαγές. Φαίνεται πως δεν τους καίει μόνο το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά και το γεγονός ότι στη Β΄ Γενική Συνέλευση πέρασε το αντιομοσπονδιακό ψήφισμα. Και πώς να λογοδοτήσουν στους εργοδότες τους;

Διατυμπανίζουν πως δεν αποδεχόμαστε την εφαρμογή εκλογικών καταλόγων γιατί είμαστε αντιδημοκράτες και μιλούν για εκλογές παρωδία. Όσα χρόνια είχαν ευνοϊκά αποτελέσματα δεν τους έκαιγε. Και μια χαρά ήταν η διαδικασία και το κόμμα ήταν ευχαριστημένο. Και όσον αφορά τους εκλογικούς καταλόγους, παροτρύνουμε τον κάθε συμφοιτητή μας να κοιτάξει στο πρόσφατο παρελθόν και θα καταλάβει τους λόγους. Λίγο τα ενοικιασμένα δωμάτια στα ξενοδοχεία την ημέρα των εκλογών, λίγο οι εκτυπωτές, λίγο οι πλαστές βεβαιώσεις, δεν αφήνουν περιθώρια. Και ναι,συνάδελφοι της Προοδευτικής, τόσα πολλά είναι τα πλαστά πιστοποιητικά που είχατε στην κατοχή σας που πλέον έχουμε αποκτήσει ειδικές ικανότητες στην αναγνώρισή τους.

Ως Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης, έχουμε ήδη ξεκαθαρίσει τη θέση μας στη συνεδρία της Εφορευτικής Επιτροπής και καλέσαμε την Προοδευτική να συμμετέχει ενεργά στο σύλλογο. Η επιλογή βέβαια είναι καθαρά δική της. Δεν μπορεί όμως ο σύλλογος να παραμένει αδρανής σε μια περίοδο με τόσες πολλές εξελίξεις. Τα ψεύδη και οι λασπολογίες εκ μέρους τους δεν μας εκπλήσσουν. Ξέρουν πολύ καλά πως να προκαλούν και να προπαγανδίζουν. Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας για το καλό της πατρίδας και του φοιτητή, με κάθε κόστος. Το κομματικό κατεστημένο που επικρατεί έχει ως αποτέλεσμα την απάθεια του κόσμου και κυρίως της νεολαίας. Καλούμε λοιπόν τον κόσμο να ασχοληθεί με τα κοινά και να συμμετέχει ενεργά στην Ε.Φ.Ε.Κ.Θ. Μόνο τότε θα δει τι πραγματικά συμβαίνει και θα κατανοήσει πως η αυτονόμηση της παιδείας, η αυτονόμηση της κοινωνίας και η αυτονόμηση του φοιτητικού συλλόγου, είναι ο μόνος τρόπος να επέλθει η αλλαγή και να απαλλαγούμε από το κομματοκρατούμενο κατεστημένο.

Υ.Γ: Επειδή επικαλείστε το καταστατικό μόνο σε ζητήματα που σας ενδιαφέρουν παραθέτουμε απλά ένα άρθρο του.
«Άρθρο 4: Η ένωση επιδιώκει τα ανωτέρω μακράν πάσης κομματικής αναμίξεως και       πολιτικής κινήσεως.»

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης

 

Advertisements