Δηλώσεις Σταύρου Μαλά

Ο υποψήφιος ΠτΔ, Σταύρος Μαλάς, ευρισκόμενος στην εκδήλωση «Τα Δέντρα της Αγάπης», δεν μας εξέπληξε με τα λόγια του.

«Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε τη χώρα μας με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας για να μην τη δούμε για πάντα μοιρασμένη. Στέλνουμε το μήνυμα της ελπίδας προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό, στις γλώσσες που ο κυπριακός λαός κατανοεί. Η δική μας προσπάθεια είναι να ενώσουμε τη χώρα μας και το λαό της και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική.»

Θέλει, που λέτε, να μοιραστεί την Κύπρο μας με αυτούς που εισέβαλαν παράνομα, που σκότωσαν και βίασαν συμπατριώτες μας. Θέλει να τους χαρίσει τα δικά μας σπίτια, τη δική μας περιουσία, που με μόχθο και σκληρή δουλειά απέκτησαν οι γονείς και οι παππούδες μας. Θέλει να τους προσφέρει στο πιάτο τα δικά μας αγαθά, τα δικά μας χώματα, το ελληνικό νησί μας.

Στολίζει, λοιπόν, το δεντράκι του ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας  και κρεμάει πάνω στολίδια που αναγράφουν στα ελληνικά και τουρκικά τις λέξεις ισότητα, δικαιοσύνη, ειρήνη, ελευθερία, αξιοπρέπεια.

Κύριε Μαλά, ξέρετε πόσο θα θέλαμε να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο μας δέντρο στα κατεχόμενα χωριά μας;  Στα σπίτια μας; Ξέρετε πόσο πολύ θα θέλαμε να περάσουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων με τους ανθρώπους μας, που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο του 1974; Θέλετε να μάθετε τι θα δίναμε για λίγες στιγμές αγάπης μαζί τους;

Πιστεύετε ότι οι μάνες και τα ορφανά, που 43 χρόνια τώρα κρατάνε τις φωτογραφίες των δικών τους ανθρώπων, οι οποίοι τόσο βίαια και άδικα έχασαν στην εισβολή του 1974, δεν θα ήθελαν τώρα να βρίσκονται στην Κερύνεια, το Βαρώσι, την Κώμη Κεπήρ και στη Μόρφου και να τους κρατάνε αγκαλιά;

Εάν αληθινά πιστεύατε στη δικαιοσύνη, στην ελευθερία και στην ειρήνη και αν πραγματικά θέλατε την ισότητα και την αξιοπρεπή ζωή στον τόπο μας, δεν θα τολμούσατε να μιλάτε με τέτοια λόγια. Θα φωνάζατε για τα δικαιώματα των Ελλήνων της Κύπρου, που καταπατούνται επανειλημμένα από το 1974, θα μιλούσατε για το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης και του ασύλου της κατοικίας, θα ήσασταν στα οδοφράγματα και στις πορείες με το λαό και θα ζητούσατε δικαιοσύνη. Θα μιλούσατε για τους αγνοούμενους, θα πιέζατε τη διεθνή κοινότητα για τους εγκλωβισμένους, θα διεθνοποιούσατε το κυπριακό πρόβλημα και θα ακούγατε το λαό, το νόμιμο λαό της Κύπρου. Αντ’ αυτού μας ξεπουλάτε κι εσείς στον Τούρκο κατακτητή.

Κύριε Μαλά, αν θέλετε να μοιραστείτε κάτι με κάποιον, να φροντίσετε αυτό το κάτι να σας ανήκει γιατί στις ξένες περιουσίες δεν έχετε καμία δικαιοδοσία. Μοιραστείτε ελευθέρα το σπίτι σας. Τα δικά μας όμως, ΠΟΤΕ.

Σας ξεκαθαρίζουμε ότι νοιαζόμαστε για το χώμα που πατούμε και αγαπούμε με όλη μας τη ψυχή το νησί μας. Τιμούμε τους ήρωες μας και δεν ξεγράφουμε τα εγκλήματα που έγιναν με αποδέκτη την Κύπρο μας. Θα αγωνιζόμαστε για όσο χρειαστεί, θα βροντοφωνάζουμε «ΟΧΙ» στο ξεπούλημα της Κύπρου και θα παλεύουμε για το δίκαιο και τα δικαιώματά μας. Θα βάλουμε τα δυνατά μας και θα σταθούμε μπροστά σε όποιον θελήσει να μας χαρίσει στους βάρβαρους, γιατί από εμάς εξαρτάται η σωτηρία μας.

Εμείς θα ελευθερώσουμε τη γη μας, εμείς θα είμαστε η αιτία που θα ξημερώσει η άγια μέρα της Απελευθέρωσης.

Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης

malasmalas

 

Advertisements