Δηλώσεις Νίκου Αναστασιάδη

Ένεκα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών ο νυν πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποψήφιος των εκλογών, Νίκος Αναστασιάδης, προέβη για ακόμα μία φορά σε δηλώσεις με κύριο θέμα τη λύση που πασχίζει να πουλήσει στον κυπριακό λαό.

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του αναφέρει: «Βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης μέσα από ειρηνικό διάλογο, η οποία θα επανενώνει την Κύπρο και θα την απαλλάσσει από την κατοχή, τις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα.»

Τόνισε, ότι μέλημά του είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους όπου «θα κυβερνούν οι Κύπριοι για τους Κυπρίους και όχι οι Τούρκοι δια των Τουρκοκυπρίων, με αποτέλεσμα ολόκληρη η Κύπρος να καταστεί υποχείριο της Άγκυρας».

Εμάς όμως, δεν μας χαρακτηρίζει τέτοια λύση. Αναφέρεστε σε ειρηνικό διάλογο αλλά δεν ξεκαθαρίζετε με ποιόν και ως τι θα συνομιλήσετε. Θα υπάρξει, επιτέλους, διάλογος με την Τουρκία ή θα συνεχιστούν οι συνομιλίες με το ψευδοκράτος; Θα συνομιλήσετε ως ο νόμιμα εκλεγμένος από το λαό, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ή θα απαρνηθείτε ξανά το αξίωμά σας και θα γίνετε ένας μουχτάρης που ταπεινά και ευλαβικά προσκυνά τον Σουλτάνο Ερτογάν;

Αναφέρεστε στη δημιουργία ενός  ανεξάρτητου κράτους, το οποίο θα κυβερνούν οι Κύπριοι για τους Κυπρίους και τονίζετε ότι δεν θα γίνουμε υποχείριο της Άγκυρας. Πώς ακριβώς η λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας  απομακρύνει την Τουρκία και το ξένο στοιχείο από τον τόπο μας και πώς ακριβώς ορίζετε το ανεξάρτητο κράτος;Γιατί σε καμία από τις ομιλίες σας δεν λέτε στο λαό σας το ακριβές περιεχόμενο της λύσης της ΔΔΟ; Ποια η διαφορά της από το σχέδιο Ανάν και γιατί επιμένετε σε μία λύση που το 2004 ο λαός απέρριψε με ένα τεράστιο «ΟΧΙ»;

Αφού δεν ξεκαθαρίζετε εσείς τι εστί Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία θα το κάνουμε εμείς!

Με τη λύση αυτή θα έχουμε την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε κοινότητα, την αναγνώριση του ψευδοκράτους με αποτέλεσμα να έχουμε δύο περιοχές με αντίστοιχη ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή διοίκηση. Επίσης, οι δύο κοινότητες θα συμμετέχουν αποτελεσματικά στα όργανα και τις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας και συνεπώς η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θα μπορεί να αποφασίζει μόνη της! Θα καταπατηθεί η αρχή του «ένας άνθρωπος, μια ψήφος», αφού η λύση της ΔΔΟ θα εξισώνει το 82% των Ελληνοκυπρίων με το 18% των Τουρκοκυπρίων! Και φυσικά θα υπάρξει και η εκ περιτροπής προεδρία ως προς την εκτελεστική εξουσία.

Η λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας αποτελεί μια λύση τέρας που δεν επανενώνει και σε καμία περίπτωση δεν ελευθερώνει την Κύπρο. Αντίθετα, διχοτομεί και αφανίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, νομιμοποιεί την κατοχή και καταπατά ατομικά αλλά και συλλογικά δικαιώματα των νόμιμων πολιτών του νησιού.

Δεν θα δεχτούμε να ισχύσει αυτό το τερατούργημα στο νησί μας, δεν θα αφήσουμε κανένα να μας παραδώσει στην Τουρκία και δεν θα πάψουμε ποτέ να μαχόμαστε για την ελευθερία, την ιστορία και τον Ελληνισμό μας. Λύσεις που προωθούν τη διχοτόμηση, την ομοσπονδία και την τουρκοποίηση δεν θα γίνουν ποτέ δεκτές σε τούτο το νησί!

ΟΧΙ στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία!

ΟΧΙ στη διχοτόμηση!

ΟΧΙ στους πουλημένους και άβουλους ανθρώπους!

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της πατρίδας μας!

ΟΧΙ σε οτιδήποτε άλλο πέραν της Απελευθέρωσης!

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή…»

NA

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ