Επιστολή Ακκιντζί στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Προκλητική για ακόμα μια φορά η τ/κ πλευρά για το Κυπριακό ζήτημα. Αυτή τη φορά, κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο η επιστολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, την οποία υπογράφει ο Τ/κ ηγέτης ως πρόεδρος της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου. Αφορμή για την επιστολή αυτή στάθηκε η ανανέωση της εντολής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο που αναφέρθηκε στην επιστολή του Νίκου Αναστασιάδη προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στο προκλητικό έγγραφο, ο κατοχικός ηγέτης Ακιντζί χαρακτηρίζει την τουρκική εισβολή στις 20 Ιουλίου του 1974 ως «νόμιμη απάντηση στο στρατιωτικό πραξικόπημα της Ελλάδας στην Κύπρο στις 15 Ιουλίου 1974.».  Σημειώνει επίσης ότι «η παρουσία της Τουρκίας στο νησί δεν πρέπει να θεωρείται ως έκφραση επιθετικότητας, αλλά ως μέσο πρόληψης βίας κατά των Τουρκοκυπρίων.». 44 χρόνια μετά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στο νησί μας, κυκλοφορεί επίσημα ένα έγγραφο με την υπογραφή του «προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου», στο οποίο χαρακτηρίζεται νόμιμη η εισβολή στην Κύπρο που ξερίζωσε χιλιάδες πολίτες από τις πατρογονικές τους εστίες, που άφησε πίσω της χιλιάδες αγνοούμενους, εγκλωβισμένους και νεκρούς, που μέχρι σήμερα διατηρεί την αγαπημένη μας πατρίδα διχοτομημένη. Υποστηρίζονται τα τουρκικά στρατεύματα στο νησί, το οποίο αποτελεί σήμερα την Ευρωπαϊκή χώρα με τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη, και παρουσιάζονται ως μέσο πρόληψης βίας, ενώ μας φλομώνουν στο ψέμα πως στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας και του ψευδοηγέτη, συζητείται η απομάκρυνση του τουρκικού στρατού.

Μετά το γλωσσάρι που θέλει να απαγορεύει στους πολίτες να χαρακτηρίζουν το κυπριακό πρόβλημα ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής, αποστέλλεται επίσημη επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας που θέλει να νομιμοποιήσει την εισβολή. Λίγες μέρες πριν τη 44η μαύρη επέτειο του Κυπριακού Ελληνισμού, ο κατοχικός ηγέτης αναγνωρίζεται ως πρόεδρος ενός ψευδοκράτους που υποτίθεται ότι δεν είναι αναγνωρισμένο. Παρ’ όλα αυτά, η σταθερή πολιτική γραμμή που ακολουθεί η Τουρκία εδώ και χρόνια, καταφέρνει με νομικά επιχειρήματα που αυτή δημιουργεί, να νομιμοποιεί βήμα-βήμα το έγκλημα που διέπραξε 44 χρόνια πριν εις βάρος του λαού των Ελλήνων της Κύπρου. Αντιθέτως, η Ε/κ πλευρά με τις διαφορετικές πολιτικές και κομματικές ιδεολογίες κάθε πενταετίας, με την επιθυμία όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων από το 1960 μέχρι σήμερα να εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα και παίζοντας το ρόλο του πιονιού στο παιχνίδι που στήθηκε εναντίον της, αποτελεί σήμερα το υποχείριο των ξένων δυνάμεων και αποδεικνύεται επανειλημμένα ότι εύκολα μπορεί να υποχωρήσει σε κρίσιμα ζητήματα που ευνοούν την κατοχική δύναμη.

Η πολιτική ηγεσία της Ε/κ πλευράς καλά θα κάνει να κατανοήσει ότι όσο υπακούμε τον εχθρό, τόσο πιο πολύ εδραιώνεται η κατοχή στην Κύπρο. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραδώσει την πατρίδα μας σε ξένα χέρια, δε θα παραμείνουμε με χέρια σταυρωμένα στη μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων. Δε ξεχνούμε, όσο κι αν το εύχονται οι πολιτικοί μας αρχηγοί. Ως Έλληνες της Κύπρου έχουμε χρέος να εμποδίσουμε την προσπάθεια αφελληνισμού του νησιού μέσω της εδραίωσης της κατοχής και να διαφυλάξουμε το Έθνος μας. Οι Αγώνες συνεχίζονται μέχρι την τελική μας δικαίωση.

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης

Advertisements