Επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα

Στις 10/01/2019, έφτασε στην Ελλάδα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, όπου είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Μια συνάντηση που έγινε υπό το κλίμα των πυροτεχνημάτων και των εντυπώσεων. Προσπαθώντας, να πείσουν την κοινή γνώμη για τη στροφή της Ελλάδας προς το καλύτερο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, βγαλμένος από μια άλλη πραγματικότητα, δηλώνει χαρακτηριστικά, «Πιστεύω ότι σήμερα έρχεστε σε μια διαφορετική Ελλάδα που μετά από πολύ μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση και να μπει οριστικά στο δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής ανασυγκρότησης». Επεσήμανε επίσης, ότι «η Ελλάδα σιγά-σιγά όχι μόνο βγαίνει από την κρίση, αλλά μετατρέπεται από μέρος της κρίσης σε μέρος της λύσης» και ότι αποτελεί «μια δύναμη που προβάλλει πάντα την ανάγκη της συνεργασίας στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Με τη σειρά της, η κ. Μέρκελ εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό για αυτά που έχει πετύχει η Ελλάδα, αναφερόμενη στην οικονομική κρίση και στη συμφωνία των Πρεσπών. «Ο ελληνικός λαός πέρασε από μια πολύ δύσκολη φάση και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για αυτά τα οποία κατάφερε η Ελλάδα παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τη σκληρότητα των μέτρων και αυτά τα οποία προσφέρει η Ελλάδα ακόμα και σήμερα», δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας. Παράλληλα, για τη συμφωνία των Πρεσπών ανάφερε, «Είμαι ευγνώμων προς τον Αλέξη Τσίπρα που εργάστηκε μαζί με τον κ. Ζάεφ για μια λύση στο ονοματολογικό. Με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» δημιουργείται σαφήνεια. Γίνεται σαφές πως διαμορφώνονται οι σχέσεις. Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον Έλληνα πρωθυπουργό γιατί από τη λύση δεν θα ωφεληθεί μόνο η Ελλάδα και η «Βόρεια Μακεδονία» αλλά όλη η Ευρώπη».

Επιπλέον, η  Άγκελα Μέρκελ και ο Αλέξης Τσίπρας έκαναν λόγο για ένα νέο πρόβλημα που υπάρχει στην Ευρώπη, την «άνοδο της λαϊκιστικής ακροδεξιάς και άλλων αντιευρωπαϊκών δυνάμεων που απειλούν το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα». Είναι τραγικό το γεγονός ότι οι δυο αξιωματούχοι πρωταγωνιστούν σε ένα θέατρο με θεατή τον Ελληνικό λαό. Ο Έλληνας φορολογούμενος πρέπει ή να γελά ή να τους βρίζει. Τουλάχιστον αυτοί που θα έχουν τη δυνατότητα της ενημέρωσης. Διότι αυτοί που ζουν στο πεζοδρόμιο, χάρη των πολιτικών της συγκεκριμένης και των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το τι γίνεται. Ξέρουν καλά όμως τι θα πει να σου φορτώνουν δάνεια, να σου κόβουν μισθούς και να σου παίρνουν το σπίτι.

Φαίνεται πως η κ. Μέρκελ ήρθε στην Αθήνα και διαμένει σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, κάνει κάποιες συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους για να δώσει στον κόσμο την ιδέα ότι τα προβλήματα τελειώνουν εκεί. Ας την πάρει λοιπόν ένας από αυτούς τους υψηλόμισθους αξιωματούχους από το χέρι και να την βγάλει για μια βόλτα στην Αθήνα. Χωρίς τη συνοδεία των χιλιάδων αστυνομικών που μαζεύτηκαν για να τους προστατέψουν από την οργή του πλήθους, μακριά από το πολυτελές ξενοδοχείο της.

Να δουν μαζί τον άστεγο να ζητιανεύει, την γιαγιούλα στο μπακάλικο να μετρά τα ψιλά για ένα γάλα και τον Έλληνα εργαζόμενο να κοπιάζει για ένα εξευτελιστικό μισθό προκειμένου να καλύψει τα απαραίτητα έξοδα. Ας της αναφέρουν και τον αριθμό των Ελλήνων που αυτοκτόνησαν μη αντέχοντας αυτή την εξαθλίωση. Ας τους ενημερώσει κάποιος λοιπόν πως μπορεί να κατάφεραν να αφανίσουν την οικονομική κρίση στους οικονομικούς δείκτες, αλλά στην κοινωνία της Ελλάδας καλά κρατεί.

Ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για ανασυγκρότηση της κοινωνίας. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί από τη μια μέρα στην άλλη κ. Τσίπρα. Η συγκρότηση μιας υγιούς κοινωνίας αποτελεί το θεμέλιο λίθο για μια χώρα. Την Ελλάδα την καταστρέψατε, φορτώνοντας την με ένα σωρό προβλήματα οικονομικά, εθνικά και κοινωνικά. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αν όντως ζούμε στην ίδια χώρα, ή αν ζείτε σε διαφορετικό πλανήτη. Αν για εσάς η ανασυγκρότηση της κοινωνίας σημαίνει την καταπολέμηση οποιουδήποτε εθνικού ή θρησκευτικού χαρακτηριστικού, τον αφανισμό του Ελληνισμού, τότε το καράβι μπάζει από παντού. Και μπάζει εδώ και χρόνια.

Αν ανησυχούν για την άνοδο της  λαϊκιστικής ακροδεξιάς και άλλων αντιευρωπαϊκών δυνάμεων που απειλούν το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα και ψάχνουν για την πηγή όλων αυτών των αντιδράσεων, ας μην κοιτάξουν μακριά. Η απάντηση βρίσκεται σε όλα τα μέτρα λιτότητας που εφάρμοσαν και στα ανύπαρκτα μέτρα που έλαβαν όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση. Μέτρα που έχουν ως κύριο στόχο την επιβάρυνση συγκεκριμένων χωρών και της ίδιας της Ευρώπης.

Το  ευρωπαϊκό οικοδόμημα κατάντησε να βασίζεται αποκλειστικά στους «ολιγάρχες» της εκάστοτε κυβέρνησης και στα οικονομικά συμφέροντα του παγκόσμιο τραπεζικού συστήματος. Καταφέρατε μέσα σε λίγα χρόνια να διαταράξετε τα πάντα στην Ευρώπη, δημιουργώντας μια κατάσταση ανισορροπίας και ακραίων αντιδράσεων «από όλες τις πλευρές». Αυτό που σας φοβίζει περισσότερο, είναι πως η λύση των προβλημάτων αυτών, βρίσκεται καθαρά στα χέρια του λαού και γι’ αυτό αρνείστε επιδεικτικά να του παραχωρήσετε την εξουσία την οποία και δικαιούται.

Η Μέρκελ συγχαίρει τον Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών, με τον δεύτερο να δηλώνει, χρησιμοποιώντας λογοπαίγνιο, πως «η Ελλάδα πλέον από χώρα της κρίσης είναι η χώρα της λύσης». Εμείς αυτό που βλέπουμε είναι πως δεν αποτελεί χώρα της λύσης αλλά χώρα που απλά εξυπηρετεί τα ξένα συμφέροντα και στην προκειμένη περίπτωση, συμφέροντα που εξυπηρετούν και την εκλεκτή μας επισκέπτρια. Ξεκάθαρα, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα «μεγάλα» κέντρα λήψης αποφάσεων σε Ευρώπη και Αμερική. Τρώμε και πίνουμε με τους εχθρούς μας την ίδια στιγμή που στάλα-στάλα μας πίνουν το αίμα. Όμως δεν μένει πολύς χρόνος γιατί αρκετά κράτησε η αιμορραγία της Ελλάδας. Την υποδουλώσατε, τη συρρικνώσατε και τώρα την ευχαριστείτε για τις προσπάθειες που κάνει. Πρέπει να κατανοήσει η κ. Μέρκελ πως στην Ελλάδα είναι ανεπιθύμητη από τον Ελληνικό λαό.

Τέλος, είναι φανερό κ. Τσίπρα ότι πλέον η Ελλάδα είναι διαφορετική. Η Ελλάδα, η χώρα που αντιστάθηκε όσο καμιά άλλη στους κατακτητές της, δεν θα τους υποδεχόταν με φιέστες και πανηγύρια. Η Ελλάδα όμως δεν είστε εσείς. Η Ελλάδα είναι η ιστορία, η παράδοση, οι άνθρωποι και οι προορισμοί της. Γνωρίζοντας αυτή την σύνθεση που κρατά εθνικά περήφανο τον κάθε Έλληνα, προσπαθείτε με κάθε τρόπο να μας υποδουλώσετε. Να είναι προσεκτικοί όμως, γιατί ένας ξεσηκωμός βγαλμένος από το έπος του 1940 μπορεί να αποτινάξει τους κατακτητές, αλλά και εσάς, μια για πάντα. Μπορεί να μην είμαστε έτοιμοι να «πάρουμε τα όπλα» και ούτε αυτός είναι ο σκοπός. Στόχος τώρα είναι η έναρξης μιας κοινωνικής και εθνικής πάλης για τη δημιουργία μιας σωστά δομημένης κοινωνίας χωρίς ανισότητες, μέσω της οποίας θα εξασφαλίζεται η αποκατάσταση της Εθνικής μας αξιοπρέπειας και κυριαρχίας. Και θα πετύχουμε το στόχο μας διότι, σε αντίθεση με εσάς, διατηρούμε ακέραιες διαχρονικές αρχές και αξίες με τις οποίες πορεύθηκε και μεγαλούργησε ο Ελληνισμός ανά τους αιώνες.

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης

Advertisements