Επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Η κύρωση του πρωτοκόλλου για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με τη νέα ονομασία αποτελούσε την τελευταία εκκρεμότητα της Ελληνικής Βουλής, όσον αφορά την ενεργοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε στις 8 Φεβρουαρίου το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση του πρωτοκόλλου στη συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», οπότε η οριστική μετονομασία του κρατιδίου σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» έχει επιτευχθεί.

Με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών, από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η επικύρωσή της από τη Βουλή των δύο χωρών και αφού τα Σκόπια αιτήθηκαν την ένταξή τους σε Διεθνή Οργανισμό, του οποίου η Ελλάδα αποτελεί μέλος, υποχρεούται να στηρίξει τη διαδικασία ένταξης. Το σχέδιο υπερψηφίστηκε μετα ίδια 153 «υπέρ» και 140 κατά, ενώ έξι βουλευτές απουσίαζαν και ένας δήλωσε «παρών».Πλέον, η Ελλάδα καθίσταται ως η πρώτη χώρα που επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Για την ολοκλήρωση της ένταξης απομένει η επικύρωση του εν λόγω πρωτοκόλλου από τα υπόλοιπα 28 μέλη του Οργανισμού, οπότε το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει τις διαδικασίες ένταξηw των Σκοπίων, που όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκά θέματα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μάθιου Πάλμερ, μπορεί να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.

Πριν τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, δε θα έλειπαν φυσικά οι έντονες υποτιθέμενες «διαμάχες», όπως μας συνήθισαν οι (ανθ)Έλληνες πολιτικοί «αντίπαλοι». Παρακολουθήσαμε για ακόμα μια φορά το «θέατρο του παραλόγου» με τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο, ως πρωταγωνιστές. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, άσκησε «σκληρή» κριτική προς τους βουλευτές που αντάλλαξαν το όνομα της Μακεδονίας με την καρέκλα, όπως άλλωστε κατηγόρησε στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και προς τον πρωθυπουργό κατά την θητεία του οποίου διετέλεσε Υπουργός Άμυνας τα τελευταία 4 χρόνια. Αφού αθέτησε στο παρελθόν την υπόσχεση που έδωσε στον ελληνικό λαό για πτώση της κυβέρνησης «εις το όνομα της Μακεδονίας», ο Πάνος Καμμένος έχει ξαναφορέσει φουστανέλες, προσπαθώντας να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ο σκοπός για τον οποίο υπογράφηκε εξ’ αρχής η προδοτική Συμφωνία δεν είναι άλλος από την ολοκληρωτική δυτική επιρροή στην περιοχή των Βαλκανίων και την αποτροπή οποιασδήποτε ρωσικής ανάμειξης. Έτσι, ο στόχος των δυτικών επετεύχθη. Τα τελευταία χρόνια η ξαφνική πίεση που παρουσιάστηκε από πλευράς των Αμερικανών για «επίλυση» του ζητήματος της ονοματολογίας, ήταν πρωτοφανής. Βρέθηκε, λοιπόν, ο κατάλληλος ηγέτης που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους εις βάρος του Ελληνικού Έθνους, υπογράφοντας την κατάπτυστη Συμφωνία. Το σχέδιο μετατροπής των Βαλκανίων σε μια ΝΑΤΟϊκή βάση, υπό τις ευλογίες της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι σε εξέλιξη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως υποχείριο των Δυτικών, όπως οι προκάτοχοί της τη δίδαξαν, ξεπούλησε το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας αγνοώντας την ισχυρή θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Διέπραξε εσχάτη προδοσία, για την οποία θα κριθεί ανηλεώς. Οι απλοί Έλληνες πολίτες που επανενώνουν τις δυνάμεις τους με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα του Έθνους, προετοιμάζονται για το μεγάλο χτύπημα.

«Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει.»

Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Advertisements