Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μας μάραναν!

Συμπληρώνονται 45 χρόνια από εκείνο το θλιβερό καλοκαίρι που ο Αττίλας εισέβαλε με βάναυσο τρόπο στις πατρογονικές μας εστίες. 45 χρόνια λοιπόν, χωρίς δικαίωση, με τους εκάστοτε πολιτικούς μας ηγέτες να ξεπουλούν φθηνά το νησί μας. Για ακόμα μια φορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο και φανέρωσε τις θέσεις του κόμματός του για το Κυπριακό. Ο κ. Αναστασιάδης είχε το θράσος λίγες μέρες πριν την μαύρη επέτειο της εισβολής να συμφωνήσει με τον τ/κ ηγέτη για την εφαρμογή της διαλειτουργικότητας των κινητών τηλεφώνων σε όλο το νησί, υπό την ευλογία βέβαια και των Ηνωμένων Εθνών.

Τερματίστηκε δηλαδή, ο φραγμός της επικοινωνίας μεταξύ του ψευδοκράτους και της ελεύθερης Κύπρου. Σκοπός της αποτρόπαιης αυτής ενέργειας είναι η δήθεν βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ τ/κ και Ελλήνων της Κύπρου. Στην πραγματικότητα όμως, είναι μια ακόμα ενέργεια που υποβοηθά την έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους από την δική μας πλευρά και αποτελεί έναν ακόμα τρόπο προώθησης της υποτιθέμενης ελληνοτουρκικής φιλίας. 45 μόλις χρόνια μετά την βάναυση τουρκική εισβολή, ενώ το νησί μας παραμένει υπό κατοχή κι ενώ η Τουρκία εισβάλλει παράνομα στα χωρικά μας ύδατα και καταλαμβάνει έδαφος, οι πολιτικοί μας ηγέτες επιθυμούν έναν λαό σε άγνοια, εφαρμόζοντας την δήθεν «επανένωση».

Είναι τραγικό το γεγονός ότι τα λεγόμενα «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» προσπαθούν να «οικοδομήσουν εμπιστοσύνη», την ίδια ώρα που τα πολεμικά πλοία και τα γεωτρύπανα της Τουρκίας βρίσκονται μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ. Ο Νεοσουλτάνος παίζει αριστοτεχνικά τα γεωπολιτικά του παιχνίδια και ο ΠτΔ εφαρμόζει ΜΟΕ με τον κατακτητή! Επιζητούμε από την ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας, καθώς προσπαθεί με νύχια και με δόντια να υφαρπάξει τον φυσικό πλούτο της χώρας μας. Ίσως την πολιτική μας ηγεσία να μην την απασχολεί η εισβολή της Τουρκίας στα χωρικά ύδατα της ΚΔ παρά μόνο ότι θα τηλεφωνούμε με τοπική κλήση στα κατεχόμενα, βάζοντας όμως πάντα μπροστά τον κωδικό αριθμό της Τουρκίας για να το κάνουμε.

Ο λαός όμως δεν ξεχνά. Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν επιτυγχάνουν την επανένωση του νησιού, αλλά το παραδίδουν ολόκληρο στον κατακτητή. Δεν μπορούν να ανακουφίσουν την ψυχή μιας μάνας που έχασε το παιδί της, να επουλώσουν την πληγή ενός ορφανού παιδιού ή να επαναπαύσουν τη γυναίκα που αναμένει ακόμα την επιστροφή του αγνοούμενου άντρα της. Τίποτε δεν μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε. Εφόσον η Τουρκία διατηρεί τα στρατεύματά της στα κατεχόμενα μας εδάφη ανενόχλητη, κάποιοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το αυτονόητο. Την Απελευθέρωση της Κύπρου μας. Γιατί κάποιοι έχουμε ακόμα ηθική και πιστεύουμε ακόμα στις αρχές και τα ιδανικά που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοί μας.

Απελευθέρωση η μόνη λύση!

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης