Υπόθεση Ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα

Ντροπιάζει τη μνήμη του Έλληνα Βορειοηπειρώτη, Κωνσταντίνου Κατσίφα, το τρομοκρατικό καθεστώς Ράμα στην Αλβανία. Ένα χρόνο μετά τη θυσία του σύγχρονου Σολωμού και δίχως να έχει εξαχθεί πόρισμα από τους Αλβανούς σχετικά με τα αίτια του θανάτου του, η προκλητική αλβανική κυβέρνηση προχωρεί σε αλλεπάλληλες επαίσχυντες ενέργειες εις βάρος της οικογένειας του Ήρωα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης της 28ης Οκτωβρίου που διοργανώθηκαν από την «Ομόνοια» Χιμάρας, οι γονείς του Κωνσταντίνου ανάρτησαν πανό όπου αναγραφόταν η λέξη «ΑΘΑΝΑΤΟΣ» με τοποθετημένη δίπλα τη φωτογραφία του. Οι Αλβανοί αστυνομικοί που φρουρούσαν τις εκδηλώσεις, άρπαξαν αμέσως το πανό από τα χέρια των γονιών του πριν προλάβουν να το ξεδιπλώσουν και το έριξαν στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου, το οποίο απομακρύνθηκε από τη σκηνή. Οι γονείς του εθνομάρτυρα ξέσπασαν σε φωνές και αντιδράσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα του μνημόσυνου, οι αλβανικές αρχές έκλεισαν τα σύνορα και δεν επέτρεπαν σε πλήθος κόσμου να δώσει το παρόν του. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες από Αλβανό ανθέλληνα δημοσιογράφο ότι διεξάγεται έρευνα κατά της μητέρας του Κωνσταντίνου, Βασιλείας, για υποκίνηση μίσους κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου του, επειδή φώναξε μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς «Κωνσταντίνε μου, λεβέντη μου! Είμαστε γηγενείς Έλληνες Χριστιανοί. Δεν θα ξεριζώσουν το έθνος μας!».

Οι Αλβανοί, το τελευταίο διάστημα προβαίνουν σε απίστευτες προβοκατόρικες ενέργειες εναντίον του νέου εθνομάρτυρα του Ελληνισμού. Αλβανός δημοσιογράφος και πρώην διπλωμάτης ανάρτησε δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος δολοφονήθηκε έπειτα από αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας (!!), επειδή δεν ήθελε να περάσει σε έδαφος της Ελληνικής Δημοκρατίας και δεν μπορούσε να τον αποτρέψει η ίδια, μια κατηγορία πλήρως αβάσιμη και αναληθής.

Επίσης, ο δικηγόρος της οικογένειας που ανέλαβε την υπόθεση, ανέφερε ότι πραγματοποιούνται προσπάθειες για να παρουσιαστεί ο θάνατός του ως αυτοκτονία. Οι αλβανικές μεθοδεύσεις έχουν ως σκοπό να παρουσιάσουν στο πόρισμα ότι ο Έλληνας Ήρωας αυτοκτόνησε για να μην πέσει στα χέρια Αλβανών αστυνομικών. Αρχικά, ο ισχυρισμός αυτός είναι πλήρως βολικός για το τρομοκρατικό αλβανικό κράτος. Πέραν αυτού, από την σύντομη μακροσκοπική εξέταση που επέτρεψαν οι Αλβανοί να πραγματοποιηθεί από Έλληνα ιατροδικαστή, διαπιστώθηκε ότι ο Κωνσταντίνος έφερε δύο διαμπερή τραύματα στον θώρακα που προκλήθηκαν από βολές 25 μέτρων. Αυτό και μόνο, καθιστά φαιδρή κάθε προσπάθεια παρουσίασης του γεγονότος ως αυτοκτονία.

Αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή, είναι να στηριχθεί η οικογένεια του Κωνσταντίνου και να λάμψει η δικαιοσύνη στην υπόθεσή του. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις προκλητικές ενέργειες εναντίον της και να σταματήσει να στηρίζει η αλβανική κυβέρνηση το κλίμα ασυδοσίας και αδιαφορίας για το παλικάρι της Βορείου Ηπείρου. Επίσης, η εκκωφαντική σιωπή του ελληνικού κράτους και η μη πραγματοποίηση των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να διαφυλαχθεί ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, αφήνει ουσιαστικά τους ομογενείς μόνους στον αγώνα για την επιβίωση τους ενάντια στις τρομοκρατικές ενέργειες του βαθέως κράτους της Αλβανίας.

Κλείνοντας, είναι ανθρώπινο δικαίωμα για τη μητέρα του να διαμαρτυρηθεί με κάθε δυνατό τρόπο για τη δολοφονία του γιου της από το αλβανικό κράτος, είτε με την ανάρτηση πανό, είτε με τη δημοσιοποίηση του προβλήματος μέσω της τηλεόρασης. Πράξη μίσους είναι η σπίλωση της μνήμης του Ήρωα και η εμετική επίθεση σε κάθε εκδήλωση τιμής του. Πράξη μίσους είναι η τρομοκρατία που υφίστανται οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες και η κατάφωρη παραβίαση των μειονοτικών δικαιωμάτων τους.

Γραφείο Τύπου Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης