Παρασπονδίες Πρωτοπορίας στην Ε.Φ.Ε.Κ.Θ

«Αρχικά, θα θέλαμε να σχολιάσουμε την προηγούμενη πρόταση η οποία έχει κατατεθεί . Η πρωτοπορία σε καμία περίπτωση δεν θέλει και δεν έχει τη διάθεση να αντιληφθεί τα γεγονότα.  Εστιάζει μόνο στα γεγονότα που την συμφέρουν. Όταν θίγεται η κομματική σας παράταξη, συμπεριφέρεστε λες και έχετε αλλεργία στην αλήθεια.

Ο σύλλογος της Ε.Φ.Ε.Κ.Θ που επικαλείστε επιδεικτικά μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, όταν αντικρούονται τα συμφέροντα με αυτά της παράταξης και του κόμματος σας. Δεν δείχνετε καμιά ανησυχία για τη σωστή του λειτουργία. Αυτό φαίνεται από τις πράξεις και τις συμπεριφορές σας.

Συνεχίζετε να θεωρείτε παράλογο το αίτημα μας για απολογία μετά τα γεγονότα των αντικατοχικών εκδηλώσεων, τα οποία αναγράφουμε στην πρόταση μας. Από την αρχή της χρονιάς, αυτό που ζητήσαμε και επιδιώξαμε είναι η καλή συνεννόηση για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα που δυσχεραίνουν την καλή λειτουργία του Συλλόγου. Ζητήσαμε την απόλυτη διαφάνεια και πράξαμε τα δέοντα προκειμένου να την επιτύχουμε. Μπήκαμε σε πολλές συζητήσεις για να καμφθούν κολλήματα και ζητήματα. Το πλέον σημαντικό για εμάς είναι η σωστή λειτουργία του συλλόγου. Τρανή απόδειξη αποτελούν οι τοποθετήσεις και οι προτάσεις μας.

Έσπευσαν να καταδικάσουν ένα μεμονωμένο γεγονός, απειλώντας μάλιστα με νομικά μέτρα. Αντί να επιδιώκουν τέτοιου είδους ζητήματα να λύνονται μέσω του διαλόγου, οξύνουν περαιτέρω την κατάσταση. Η επιλεκτικότητα τους όμως είναι προβληματική, αφού για άλλη μια φορά εθελοτυφλούν, αρνούμενοι να θυμηθούν συγκεκριμένα γεγονότα του παρελθόντος. Δεν επιθυμούμε να παρελθοντολογούμε αλλά μας αναγκάζουν. Τολμάτε ΕΣΕΙΣ να απειλείτε με νομικά μέτρα και εκδιώξεις φοιτητών από τον Σύλλογο; Αλήθεια, γιατί δεν πράξατε το ίδιο όταν μέλος σας προέβη σε πραγματικές πράξεις βίας και μίσους; Δεν επιθυμούμε να στοχοποιήσουμε κανένα. Αυτό που επιθυμούμε είναι να καταλάβετε ότι δεν αποτελούμε τη μαριονέτα κανενός. Εξηγούμαστε σταράτα και αντιθέτως με εσάς, δεν επιθυμούμε να τινάξουμε οποιαδήποτε συνεννόηση στον αέρα, εκμεταλλευόμενοι ανούσια γεγονότα. Σκοπός σας να προβάλλετε την μόνη παράταξη που γνωρίζετε στη Θεσσαλονίκη, την πρωτοπορία. Φαίνεται πως ζείτε στη δική σας Θεσσαλονίκη, στο δικό σας σύμπαν, γι’ αυτό και βλέπετε φαντάσματα. Πραγματικά πιστεύετε ότι θα προβούμε σε πράξεις που θα θέτουν σε κίνδυνο εσάς και το οίκημα σας; Μια θερμή παράκληση. Ξυπνήστε και προσγειωθείτε στην πραγματικότητα, μπας και καταφέρουμε να συνεννοηθούμε.

Αναλογιστείτε τις ευθύνες που σας βαραίνουν και σταματήστε να κοροϊδεύετε τον φοιτητόκοσμο της Θεσσαλονίκης. Θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην ολότητα τους. Γνωρίζουμε καλά τα πολιτικά σας τεχνάσματα. Άλλωστε αυτά τα πρότυπα έχετε. ΔΗ.ΣΥ και ψέμα πάνε μαζί. «Συνάδελφοι» δεν τα τρώμε αυτά.

Σχετικά με την αναφορά σας στον Κυριάκο Μάτση αν θα ήταν περήφανος για τέτοιου είδους συμπεριφορές, δεν το γνωρίζουμε. Είμαστε σίγουροι όμως για τη ντροπή που θα ένιωθε για εσάς και τις πάγιες σας θέσεις που όχι μόνο θα τον έβρισκαν αντίθετο, αλλά θα βρισκόταν απέναντι σας. Άραγε θα συμφωνούσε σε μια λύση που θα απαγόρευε στους νέους να ζήσουν ελεύθεροι στον χώρο θυσίας του στην Κερύνεια; Όντας ανθρωπιστής, ο Κυριάκος Μάτσης δεν ανεχόταν εκπτώσεις όσον αφορά τις τέσσερις βασικές ελευθερίες όπως εσείς οι ίδιοι πράττετε.  Όλα αυτά για να προωθήσετε τον εκτουρκισμό όλης της Κύπρου. Θα σας παραθέσουμε ακόμα ένα παράδειγμα και θα κλείσουμε. «Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής». Σε καμιά περίπτωση δεν αφουγκράζεστε αυτό το ρητό, αφού οι κρυστάλλινες σας θέσεις μοιάζουν με χαμαιλέοντα. Ο «αγώνας» που διαπράττετε δεν θα σταματήσει ποτέ να έχει ως στόχο το βόλεμα σε μια προνομιακή θέση στο κόμμα σας. Θυσιάζετε τα πάντα στον βωμό του προσωπικού σας συμφέροντος.

Υ.Γ: Όσον αφορά το φιλολογικό μνημόσυνο, αναγνωρίστε και κατανοήστε τον πραγματικό λόγο της θυσίας του για Λευτεριά και Ένωση και ίσως το συζητήσουμε. Οι δάφνες και τα μνημόσυνα τιμούν εν μέρει τον ήρωα. Η συνέχιση του αγώνα του όμως δικαιώνει στην ολότητα της τη θυσία του.»

Αυτή ήταν η τοποθέτηση μας σχετικά με την καταδικαστική πρόταση που κατέθεσε η Πρωτοπορία στη συνεδρία της ΕΦΕΚΘ, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου. Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με μικροπολιτικά τεχνάσματα ένα ανούσιο γεγονός, την ίδια ώρα που αρνούνται να αποδεχτούν τις ευθύνες τους για το γεγονός ότι άφησαν ανενημέρωτους τους υπόλοιπους εκπροσώπους της ΕΦΕΚΘ για τις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Συλλόγου. Δεν μας εκπλήσσει ότι προσπαθούν ψηφοθηρικά να σπιλώσουν το όνομα της Π.Ε.Ο.Φ μια εβδομάδα πριν τη Γενική Συνέλευση.

«Ού περί χρημάτων τον Αγώναν ποιούμεθα, αλλά περί αρετής» – Κυριάκος Μάτσης, Ιδρυτής της ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης και αγωνιστής που έπεσε ΜΟΝΟ για την ΕΝΩΣΗ με την Μητέρα Ελλάδα

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης