«Εδώ είναι Ελλάς, δεν είναι τουρκοχώρι»

Με σημαίες του ψευδοκράτος και της Τουρκίας διαμαρτυρήθηκαν στις 13 Μαΐου 2020 οι τ/κ για τα παραμένοντα κλειστά οδοφράγματα στο οδόφραγμα του Περγάμου. Η μεγαλύτερη αντίφαση αυτού του γεγονότος είναι ότι ζητούν να μεταβούν στις εργασίες τους που βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές, με σημαίες ενός κράτους, που εισέβαλε στην ΚΔ και του μορφώματος που καταπατά εδώ και χρόνια την κυριαρχία της, του ψευδοκράτους.

Οι συγκεκριμένοι τ/κ ζουν στα κατεχόμενα, καταχρώνται και καταπατούν ξένες περιουσίες, αλλά παρόλα αυτά έχουν το θράσος να διαδηλώνουν για την απαγόρευση να μεταβούν στις εργασίες τους που βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές. Το θράσος τους όμως δεν σταματά στην ενέργεια του να κατεβούν σε διαδήλωση. Όπως διακρίνεται από βίντεο σε τ/κ ΜΜΕ, οι συγκεντρωμένοι εκτός από τις σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας, ανάρτησαν πανό που έγραφε «δεν είμαι πρόσφυγας». Δεν είστε πρόσφυγες κύριοι, είμαστε όμως εμείς και για την δική μας προσφυγιά ευθύνεται το κράτος που αναρτάτε τη σημαία του. Δεν είστε πρόσφυγες, είμαστε όμως εμείς και την κατοχή στον τόπο μας την συντηρεί το ψευδοκράτος, όπου εσείς στεγάζεστε. Εκτός από τη θρασύτητα που χαρακτηρίζει την ενέργεια για διαμαρτυρία, οι τ/κ μας επισημαίνουν και την ασέβεια που τρέφουν για το νόμιμο κράτος.

Στη διαδήλωση, κατά την οποία δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο προστασίας για την πανδημία, ήταν παρών και ο παράνομος τ/κ «κοινοτάρχης» της Πύλας, Βεϊσάλ Γκιουντέν, δηλώνοντας ότι ο κάθε πολιτικός δεν μπορεί να είναι και «ηγέτης κράτους». «Μας έριξαν σ’ ένα λάκκο και μας άφησαν εδώ. Θα έρθει όμως η ημέρα που εκείνοι οι πολιτικοί θα έρθουν εδώ και τότε θα πεταχτούν αυτοί σε αυτόν τον λάκκο. Κάθε μέρα που περνά μας αφαιρούν κάτι από τη ζωή μας».

Σε δηλώσεις του στον παράνομο ειδησεογραφικό σταθμό Bayrak, ο λεγόμενος «υπεξ» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Όζερσαϊ αναφέρθηκε σε νέες αποφάσεις της λεγόμενης «κυβέρνησης» του παράνομου καθεστώτος και σε πιθανό άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Σχολιάζοντας το θέμα για διενέργεια τεστ στους τ/κ που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές, ο Οζερσάϊ υποστήριξε ότι «καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει μια τέτοια δυνατότητα» και πρόσθεσε ότι «αν οι εργαζόμενοι στον νότο πηγαινοέρχονται συνεχώς, θα δημιουργηθεί ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος».

Καταρχάς οι τ/κ εργαζόμενοι δεν πηγαινοέρχονται στον Νότο. Πηγαινοέρχονται στις ελεύθερες περιοχές του νησιού, που η Τουρκία που υπηρετεί ο κ. Οζερσάι έκοψε στα δύο με στρατιωτική επέμβαση. Επιπρόσθετα, η αναφορά Οζερσάι περί «Νότου» αντιστοιχήθηκε στη μνήμη, με την πρόσφατη δήλωση του Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, περί «εργαζόμενων στον Νότο». Τι κοινό μπορεί να έχει άραγε ένας εντολοδόχος της Άγκυρας και παράνομος πολιτικός του ψευδοκράτους με τον Γ.Γ ενός ομοσπονδιακού επαναπροσεγγιστικού κόμματος που αποδεικνύεται ταγός για την Κύπρο;

Αν οι τ/κ «πολίτες» του ψευδοκράτους επιθυμούν να επιστρέψουν στις εργασίες τους στις ελεύθερες περιοχές δεν έχουν τίποτα περισσότερο να κάνουν για αρχή, από το να παραδώσουν τα άκυρα έγγραφα του παράνομου κράτους, στην Κυπριακή Δημοκρατία και να πάψουν να το αναγνωρίζουν. Οι κυβερνώντες της ΚΔ οφείλουν να προστατεύσουν την κυριαρχία μας και να διατηρήσουν κλειστά τα οδοφράγματα, κάνοντας το πρώτο βήμα ως πίεση προς την Τουρκία για την κατοχή. Επομένως, «οι τ/κ που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές», ας αφήσουν τις κινήσεις εντυπωσιασμού που έχουν ως μόνο στόχο την πολιτική εκμετάλλευση κάποιων γεγονότων. Η ΚΔ οφείλει να πράξει έτσι ώστε να κατανοήσουν ότι ενόσω δεν αναγνωρίζουν το νόμιμο κράτος του νησιού, δεν δικαιούνται να μεταβαίνουν στις ελεύθερες περιοχές για εργασία.

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης