Τερματισμός της κατοχικής προπαγάνδας

Στις 10 Ιουνίου, η Τουρκία κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του ΟΗΕ επιστολή του λεγομένου «υπουργού εξωτερικών» της κατοχικής κυβέρνησης, Κουντρέτ Οζερσάι, προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην οποία τονίζει ότι η συνεργασία μεταξύ των δυο κοινοτήτων κατεστράφη από την ελληνοκυπριακή πλευρά, με την προσπάθεια για κατάργηση του συντάγματος, εννοώντας το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Το χειρότερο όμως, σε αυτό το γεγονός είναι ότι αυτές οι παράλογες θεωρίες βρίσκουν υποστηρικτές και στη δική μας πλευρά. Επιτέλους, πρέπει να ξεπεραστούν τα στοκχολμικά σύνδρομα που κυκλοφορούν στην κοινωνία μας από μερίδα συμπολιτών μας, που διαγράφουν τις εγκληματικές ενέργειες του κατακτητή. Ο μοναδικός φταίχτης για το Κυπριακό πρόβλημα είναι η Τουρκία και το ψευδοκράτος και είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι κυκλοφορεί επίσημο έγγραφο του ΟΗΕ με τοποθετήσεις του ψευδοϋπουργού των κατεχομένων που καταβάλλει τις μέγιστες προσπάθειες εποικισμού της Αμμοχώστου.

Το άλλοθι που απλόχερα δωρίζεται στους τ/κ για τα δήθεν αντίποινα στα όσα διέπρατταν οι Ελληνοκύπριοι σε βάρος των ιδίων, δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μια ψευδαίσθηση. Οι λοβοτομημένοι ιστοριογράφοι της νεοκυπριακής ασυνειδησίας, της φιλοτουρκικής ευαισθησίας και του εθνομηδενισμού, καλό θα ήταν να αποδεχτούν την πραγματική αλήθεια και να μην προωθούν τις Τουρκικές προπαγάνδες που με τα διάφορα τεχνάσματα της προσπαθεί να επιβάλλει τα σχέδια της στη Κύπρο.

Τη δεδομένη στιγμή, τουρκικά γεωτρύπανα παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα, η Τουρκιά παράνομα στέλνει εποίκους να κατοικήσουν στο νησί μας, στα σπίτια των γονιών και των παππούδων μας. Επομένως, δεν ανεχόμαστε από καμία ψευδοκυβέρνηση να καταγγέλλει, με διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων, την Ελληνοκυπριακή πλευρά και με χρήση ψευδών πληροφοριών, να κατηγορεί στην ΕΕ την Κυπριακή Δημοκρατία που αποτελεί κράτος-μέλος της. Στην ΕΕ, το ψευδοκράτος και η Τουρκιά δεν έχουν καμία απολύτως θέση, ενόσω συνεχίζεται η παράνομη κατοχή του νησιού μας και ενόσω η Τουρκία συμπεριφέρεται ως πειρατής της Μεσογείου και του Αιγαίου, απειλώντας και τρομοκρατώντας τα κράτη του Ελληνισμού.

Ας αναλογιστούμε λοιπόν, τα όσα δεινά διέπραξε αλλά και διαπράττει καθημερινά η Τουρκία σε βάρος γειτονικών λαών, με τις επεκτατικές της βλέψεις και ας δώσουμε ένα τέλος στην τουρκική προπαγάνδα που έχει ως στόχο να αλλοιώσει την ιστορία, για να επιβάλει τους στόχους της στην περιοχή. Η Τουρκία διέπραξε εγκλήματα πολέμου και κανένα στοιχείο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ελαφρυντικό στο αμαυρωμένο της ποινικό μητρώο. Επιτέλους, επιβάλλεται να πράξουμε τα δέοντα για να αντιμετωπίσει τις ευθύνες που τη βαραίνουν και να επέλθει η πραγματική Απελευθέρωση του νησιού μας.

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης