Πολύ ακριβή η «ειρήνη» σας κ.Οκτάι

Σήκωσε «μπαϊράκι» ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, κατά την ομιλία του πριν την παρέλαση «εορτασμού» της Εισβολής, στην κατεχόμενη Λευκωσία, την 20η Ιουλίου 2020. Ο Φουάτ Οκτάι, μιλώντας εκ μέρους της Τουρκίας και βάσει της υπεροψίας που του προσδίδει αυτή του η ιδιότητα, επιδόθηκε σε πολλαπλές ανιστόρητες, υποκειμενικές και ιδιοτελείς δηλώσεις κατά των Ελλήνων της Κύπρου, της ΚΔ και της Μητροπολιτικής Ελλάδας.

Η ουσία της ομιλίας του δόθηκε στον χαρακτηρισμό της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ως «μπαϊράμι της ειρήνης και ελευθερίας», συνεχίζοντας ότι η εισβολή αποτελεί την «πιο καλή απάντηση σε όσους προσπαθούν να κάνουν να ξεχαστεί ότι δεν αναγνωρίζουν ως ισότιμο εταίρο τους Τ/κ, έβγαλαν εκτός του κοινού κράτους τους Τ/κ το 1963 και τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν εναντίον των Τ/κ, από το 1963 μέχρι το 1974, για 11 ολόκληρα χρόνια». Έτσι αντιλαμβάνονται οι Τούρκοι την ειρήνη. Με 200 χιλιάδες πρόσφυγες, 1600 αγνοούμενους και αναρίθμητους νεκρούς. Πολύ ακριβή η «ειρήνη» σας κ. Οκτάι, τον λογαριασμό της οποίας πλήρωσε ο κυπριακός Ελληνισμός.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, αναφερόμενος στο Κυπριακό, εξαπέλυσε σωρεία κατηγοριών προς τους Ε/κ, κατηγορώντας τους ακόμη και για το «ΟΧΙ» στο Σχέδιο Ανάν το 2004, δηλώνοντας «το 2004 οι Ε/κ ξεγέλασαν τη διεθνή κοινότητα και την ΕΕ, λέγοντας ότι ήθελαν λύση, αλλά μόλις έγιναν μέλη της ΕΕ, εμπόδισαν την Ένωση να τηρήσει και τις υποσχέσεις που είχε δώσει στους Τ/κ». Στην «επίθεσή» του δεν αρκέστηκε μόνο στους Έλληνες της Κύπρου, αφού είχε «μαζεμένα» και για την Ελληνική Δημοκρατία, αναφερόμενος στο «δίδυμο Ελλάδας – Ε/κ που παραβλέπει τα νόμιμα δικαιώματα των Τ/κ και τα δικαιώματα της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας, και προσπαθεί να χαράξει τη δική του γραμμή, με βάση τα δικά τους συμφέροντα».

Ως «περιοχή που έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια», χαρακτήρισε την πόλη της Αμμοχώστου, δηλώνοντας ότι προχωρούν οι διαδικασίες και οι διαβουλεύσεις ψευδοκράτους – Τουρκίας για διάνοιξη τη περίκλειστης πόλης. Αρχικά, η Αμμόχωστος δεν εγκαταλείφθηκε πριν από χρόνια. Η Αμμόχωστος θυσιάστηκε για να μην καταληφθεί ολόκληρη η Λευκωσία, αφού οι υπερασπιστές της έπεφταν στην πρωτεύουσα όταν η πόλη τους έπεφτε στα χέρια των Τούρκων κατακτητών.

Μεταξύ πολλών άλλων, αυτά ήταν μερικά από τα λόγια του Τούρκου Αντιπροέδρου, ο οποίος για ακόμη μία φορά μας θύμισε ότι η ιστορία έχει δύο όψεις. Αυτή της αλήθειας και αυτή της Τουρκίας. Μετά από τέτοιου είδους δηλώσεις είχε το θράσος να «ενημερώσει» ότι οι Τούρκοι θέλουν λύση του Κυπριακού, αρκεί αυτή να στηρίζεται «στην πολιτική ισότητα, σε αντίθετη περίπτωση, στην ισότητα των κυριαρχιών». Με ποιους θέλουμε «λύση»; Με αυτούς που πρώτα μας σκότωσαν, μετά μας κατηγόρησαν και εν τέλει επιδιώκουν να αποκτήσουν και αυτά που μας έχουν απομείνει; Μόνο ένας λαός δουλικός, με ροπή προς την καταστροφή του θα μπορούσε να ταυτίζεται με ιδέες και πολιτικές σαν αυτή.

Η απάντηση σε όλες αυτές τις κατηγορίες και απειλές είναι απλή και ξεκάθαρη. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, όλου του μήκους και πλάτους του νησιού, χωρίς συνεκμετάλλευση πόρων, χωρίς δήθεν «επανένωση», χωρίς σύνδρομα αυτοκαταστροφής. Η ιστορία είναι εκεί προς απάντηση στον κ. Οκτάι και προς τους εγκάθετους της Τουρκίας στην Κύπρο, οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η εισβολή έγινε για το καλό μας και καλό θα ήταν να την ξεχάσουμε. Λοιπόν, εμείς Δεν Ξεχνούμε και ο αγώνας μας δεν είναι μόνο το τριήμερο αντικατοχικών εκδηλώσεων κάθε καλοκαιριού και Νοεμβρίου. Ο αγώνας μας είναι συνεχής και το τέλος του θα έρθει με την επίτευξη του στόχου του. Την Απελευθέρωση.

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης