Κλείστε οριστικά τα οδοφράγματα

Το ψευδοκράτος λαμβάνει νέα μέτρα περιορισμού, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων που παρουσιάστηκε τις τελευταίες μέρες. Τα περιοριστικά μέτρα αφορούν τον τερματισμό των πτήσεων από και προς το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου για τέσσερις μέρες και τον περιορισμό στις αφίξεις των πλοίων. Επίσης, θα παραμείνουν κλειστά καζίνο, σχολεία, σινεμά και άλλοι χώροι, όπου γίνονται μαζικές συναθροίσεις.

Το ψεδοϋπουργείο υγείας δηλώνει ότι είναι σε ετοιμότητα, προχωρώντας στην ανακοίνωση των μέτρων. Εν συντομία, καθόρισε την 1η Οκτωβρίου ως τη μέρα που θα πάψουν να ισχύουν τα νέα μέτρα. Τα εν λόγω μέτρα αφορούν, εκτός από τα πιο πάνω, και τις «προεκλογικές» τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και γάμους ή οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική τελετή. Επιπλέον, γυμναστήρια ή οποιοδήποτε μέρος για προπονήσεις, σωματική άσκηση και αγώνες, καθώς και παιδότοποι, φροντιστήρια και βιβλιοθήκες θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Η επιδημιολογική εικόνα του ψευδοκράτους ήταν φυσικό επακόλουθο να προβληματίσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου με κύριο θέμα το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα οδοφράγματα. Δεν έχει ληφθεί, ακόμα, κάποια επίσημη απόφαση, αλλά η κατάσταση θα παρακολουθείται και αν κριθεί απαραίτητο, η ΚΔ θα προβεί σε εκ νέου κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, ο Υπουργός Υγείας κλήθηκε να ενημερωθεί από τα κατεχόμενα μέσω της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία.

Μέτα λοιπόν από 17 χρόνια, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, συζητείται ξανά το ενδεχόμενο να κλείσουν τα οδοφράγματα για δεύτερη φορά. Αρχικά, επαναλαμβάνουμε ότι η λειτουργία των οδοφραγμάτων, συμβάλλει στην έμμεση αναγνώριση και στην οικονομική ενίσχυση του ψευδοκράτους, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω της διέλευσης Ελλήνων Κυπρίων πολιτών και τουριστών από αυτά για μετάβαση στα κατεχόμενα.

Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι κάποιοι συμπολίτες μας, αποδέχονται να επιδεικνύουν την πολιτική τους ταυτότητα, αναγνωρίζοντας έτσι έμμεσα τις πολιτειακές δομές του ψευδοκράτους. Εξίσου απαράδεκτη είναι η στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία περιμένει να ενημερωθεί από μια επιτροπή που προάγει τις ιδέες περί δικοινοτισμού και που αποδέχεται τις ενημερώσεις από ένα παράνομο «κράτος», κάτι που συνεπάγεται επίσης με αναγνώριση του παράνομου μορφώματος. Επιβάλλεται το κλείσιμο των οδοφραγμάτων, προκειμένου να τερματιστεί άμεσα η μεγάλη οικονομική τροφοδοσία του ψευδοκράτους, που πραγματοποιείται μέσω των οικονομικών και άλλων σχέσεων που έχουν οι συμπατριώτες μας με το ψευδοκράτος. Η διάνοιξη των οδοφραγμάτων αποτελούσε από την αρχή μια εγκληματική ενέργεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το οριστικό κλείσιμό τους.

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης