«Μπήκαν στην Πόλη οι οχτροί!»

Ίσως με έναν απλό αλλά γεμάτο πόνο και θλίψη στίχο, σαν αυτόν από το τραγούδι του Νίκου Ξυλούρη, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τα όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στην σκλαβωμένη μας πατρίδα. Ο εχθρός δυστυχώς, δεν εισβάλει στην «στοιχειωμένη» Πόλη για πρώτη φορά, αλλά για δεύτερη στα τελευταία 46 χρόνια. Προδομένα εδάφη τότε, προδομένα εδάφη και σήμερα. Εμείς για ακόμα μια φορά στο ίδιο έργο θεατές, υπόδουλοι στην τουρκική επεκτατικότητα και προκλητικότητα, χωρίς καμία απολύτως αντίδραση.

Συνένοχοι στο έγκλημα, λοιπόν, με την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να προσφεύγει στους Ευρωπαίους εταίρους, έτσι ώστε εκ διά μαγείας να «τρίξουν» τα δόντια στην Τουρκία και να της θυμίσουν πως οι πράξεις της αντιτίθενται στα σχετικά ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, περί της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε ένα πολύ σημαντικό ψήφισμά του για το Κυπριακό, περιέλαβε ρητές πρόνοιες για το ζήτημα της πόλης της Αμμοχώστου, ψηφίσματα που η Τουρκία έχει αγνοήσει εντελώς προκλητικά και αμερόληπτα. Συγκεκριμένα, το ψήφισμα 550, εκδόθηκε το 1984 και καταδίκαζε ως απαράδεκτες τις απόπειρες εποικισμού οποιουδήποτε τμήματος των Βαρωσίων από άτομα διαφορετικά από τους νόμιμους κατοίκους της περιοχής και ζητούσε τη μεταβίβαση της περίκλειστης πόλης στη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών. Κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ, με ξεκάθαρα τις ευθύνες να βαραίνουν την Τουρκία για τη μη εφαρμογή του ψηφίσματος 550, αλλά παράλληλα και την έλλειψη πολιτικής βούλησης από την τ/κ πλευρά.

Άραγε η περίφημη και δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος που θα στηρίζεται στη βάση της ΔΔΟ, που εδώ και δεκαετίες μας πλασάρουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή; Ή μήπως, ούτε οι Βαρωσιώτες, κ. Τορναρίτη, δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά και από αυτή την κίνηση συνεργασίας της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

Κύριοι, εκεί στο Προεδρικό, επιτέλους ξυπνήστε και αντιληφθείτε την πραγματική και μόνη αλήθεια. Ούτε η Τουρκία αλλά ούτε και το υποχείριό της, πιστεύουν σε λύση και αυτό το απέδειξαν για ακόμα μια φορά, με αυτή την προκλητικότατη ενέργεια. Πιστεύουν μόνο στην τουρκοποίηση της πατρίδας μας και την άνευ όρων παράδοσή της στις ορέξεις του Ερντογάν. Επιτέλους, αλλάξτε μυαλά και αντικρίστε τις πραγματικές προθέσεις του νεοσουλτάνου και της Τουρκίας. Ο απολίτιστος κατακτητής, δυστυχώς, δεν καταλαβαίνει ούτε από λόγια, ούτε από κυρώσεις, ούτε από σχέσεις καλής γειτονίας και ειρήνης. Σταθείτε για μια φορά αντάξιοι των προγόνων μας και απαντήστε έμπρακτα και χωρίς ίχνος δειλίας στις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας.

Κλείστε τα οδοφράγματα τώρα. Οι βολεμένοι «συμπατριώτες» μας, οι οποίοι πληθαίνουν, έτρεξαν να πανηγυρίσουν για τη σημερινή νίκη στα καζίνο του κατακτητή. Αυτοί που αύριο θα έρθουν στις ελεύθερες περιοχές να δουλέψουν, να ψωνίσουν και να διασκεδάσουν, επωφελούμενοι πάντα από την «ελεύθερη αγορά» και δίδοντας το προνόμιο να εποικίζουν ανώδυνα την αγαπημένη μας πόλη οι κατακτητές. Αυτοί που καταπατούν εδώ και δεκαετίες τα σπίτια των πατεράδων και των παππούδων μας, τα Άγια χώματα που πάτησαν ο Αυξεντίου, ο Μάτσης, ο Παπαδόπουλος και τόσοι άλλοι αγωνιστές της Ένωσης. Επιτέλους, πρέπει να χαραχτεί μια εθνική στρατηγική, ώστε να αποφευχθούν τέτοιου είδους ενέργειες στο μέλλον. Δυστυχώς, ο εχθρός είναι εντός των Πυλών για δεύτερη φορά.

«Λαός που ξεχνά την Ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.»

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης