Ισλαμικό «πικ νικ» στα Βαρώσια

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαίωσε ξανά τις βλέψεις του για την επέτειο της ίδρυσης του ψευδοκράτους σε ομιλία του στο Καχραμάνμαρας της Τουρκίας. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, στις 15 Νοεμβρίου θα βρίσκεται μαζί με τον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στην πρώην περίκλειστη πόλη των Βαρωσιών, για να πραγματοποιήσουν «πικ νικ», στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της ντροπής.

Ο νεοσουλτάνος Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί και στις εκλογές των κατεχομένων, δηλώνοντας προκλητικά ότι «Ιδού τώρα δόξα τω Θεώ έγιναν εκλογές στην βόρεια Κύπρο. Και ως αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, ναι, έγινε πρόεδρος ένας αδελφός μας που αγαπάει την Τουρκία, που αποδέχτηκε την Τουρκία. Και πρώτα ο Αλλάχ θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία στην Κύπρο». Πρόσθεσε, επίσης, ότι «μαζί με τους αδελφούς μας στην βόρεια Κύπρο θα προβάλουμε αναβιώνοντας εκεί με την παρουσία μας τους δεσμούς της μητέρας πατρίδας με την μικρή πατρίδα. Υπάρχει ανάγκη για αυτό. Και αυτό καθυστέρησε. Και αυτό πρώτα ο Αλλάχ θα γίνει πάλι. Αν δεν κάναμε όλα αυτά, θα μπορούσαμε εμείς να κοιτάξουμε στα μάτια τον λαό μας».

Προκλητικός για ακόμη μία φορά, ο σουλτάνος αναδεικνύει με τα λόγια του τον επεκτατικό χαρακτήρα της Τουρκίας, καθώς και τη σχέση που επιθυμεί να αποκτήσει η κατεχόμενη γη μας με την «μητέρα πατρίδα» τους, δηλαδή την Τουρκία. Η εκλογή του Ερσίν Τατάρ, φαίνεται ότι ευνοεί τις βλέψεις του Ερντογάν, αφού ο νέο-εκλεγείς προσπαθεί να προωθήσει τη «λύση δύο κρατών», έχοντας ενδεχομένως σκοπό να προβάλει ένα μοντέλο ΔΔΟ με πιο χαλαρούς δεσμούς μεταξύ των συνιστώντων κρατιδίων και της κεντρικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, παρότι δεν αμφισβητεί κανείς ότι όποιος και να «εκλεγόταν» ως ηγέτης του ψευδοκράτους, θα λάμβανε κατευθείαν εντολές από την Τουρκία και τον νεοσουλτάνο. Πρόκειται να αρχίσει μια νέα διαδικασία και τακτική στο Κυπριακό, όπως δήλωσε και ο ίδιος.

Στο πλαίσιο της νέας προκλητικής στάσης της Τουρκίας και των εγκάθετών της στο ψευδοκράτος, απαιτούμε από τα Ηνωμένα Έθνη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εν τέλει, γιατί βρίσκονται στην περίκλειστη πόλη; Ενεργούν ως ειρηνευτική δύναμη ή προστατεύουν απροκάλυπτα τα συμφέροντα της Τουρκίας; Η κυπριακή κυβέρνηση γιατί δεν πράττει ό,τι επιβάλλεται να πράξει, ούτως ώστε να καταδικαστεί παραδειγματικά η Τουρκία για τις ενέργειές της;

Όταν λοιπόν οι θεσμοί υπολειτουργούν και υποτάσσονται στο συμφέρον, ο άνθρωπος μπορεί να αντισταθεί μόνο όπως τον προστάζει η συνείδηση του. Για αυτόν τον λόγο, ο λαός πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει, να φωνάξει, να διεκδικήσει, να αντισταθεί και να διαδηλώσει για την κατοχή που διατηρείται στα πάτρια εδάφη του, για τους προγόνους του, για τους αγνοούμενους και τους νεκρούς του. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια της Τουρκίας και του νεοσουλτάνου Ερντογάν, που έχει ως στόχο να επιβάλει τετελεσμένα στην κατεχόμενή μας γη. Εμείς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε ανάχωμα στις προθέσεις της Τουρκίας και να αγωνιζόμαστε μέχρι να επέλθει η άγια μέρα της Απελευθέρωσης όλου του πλάτους και μήκους του κατεχόμενού μας εδάφους.

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης